ΖΑΚΣΑ – Ολυμπιακός: Πάλεψαν, όμως δεν τα κατάφεραν οι Πειραιώτες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΖΑΚΣΑ – Ολυμπιακός: Πάλεψαν, όμως δεν τα κατάφεραν οι Πειραιώτες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κωνσταντίνος Καραμάνογλου

ΖΑΚΣΑ - Ολυμπιακός: Δύσκολο παιχνίδι για τους Πειραιώτες

23.11.2023 | 12:48
Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (22/11) έγινε η πρεμιέρα του Champions League στο βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε στην Πολωνία με την ομάδα της ΖΑΚΣΑ για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Δυστυχώς ηττήθηκαν οι Πειραιώτες με σκορ 3-1, όμως το πάλεψαν σε οριακό αγώνα με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η βαθμολογία με την ήττα του Ολυμπιακού έχει ως εξής: Στην 1η θέση βρίσκεται η ΖΑΚΣΑ και στην τελευταία θέση ο Ολυμπιακός. Με το άλλο παιχνίδι να αναμένεται να παιχτεί απόψε, ενώ η 2η αγωνιστική θα γίνει στις 29/11.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός στο πρώτο σετ. Φρόντισε να χαλάσει το μπλοκ των Πολωνών και δεν τους άφησε να ξεφύγουν εντελώς. Ακόμη κι όταν η ΖΑΚΣΑ έφυγε στο +4, οι Πειραιώτες όχι μόνο επανήλθαν, προηγήθηκαν στο σκορ με σετ 1-0 (25-23).

2ο σετ

Η ΖΑΚΣΑ κατάφερε να κάνει το 1-1 στο δεύτερο σετ. Πήρε ένα προβάδισμα, το οποίο αύξησε στο +4, με τους ερυθρόλευκους να πληρώνουν τα λάθη τους, όταν πλησίαζαν τους Πολωνούς, οι οποίοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με 25-20.

3ο σετ

Το τρίτο σετ ήταν συγκλονιστικό. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι μέχρι το 14-14. Τότε η ΖΑΚΣΑ πάτησε γκάζι και με δυνατά σερί έφτασε την διαφορά στο +7 κάνοντας το 22-15. Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω. Χάρη σ’ ένα σερί 7-0 μπόρεσε να μειώσει στον πόντο και εν τέλει να ισοφαρίσει. Οι ερυθρόλευκοι έσβησαν τρία σετ μπολς της ΖΑΚΣΑ, όχι όμως και το τέταρτο, με τους Πολωνούς να κάνουν το 28-26 και το 2-1 σετ.

4ο σετ

To τέταρτο σετ κρίθηκε επίσης στο όριο. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, μπόρεσε να φτάσει μέχρι και στο +5 από τους αντιπάλους του. Ωστόσο, οι Πολωνοί κατάφεραν να επιστρέψουν, να ισοφαρίσουν και να αποκτήσουν το ματς μπολ. Οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να σβήσουν πολλά από αυτά, είχαν την ευκαιρία να πάρουν το σετ, όμως η ποιότητα των πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά και το video check που επαλήθευσε κρίσιμες αποφάσεις (τη μία μάλιστα ενώ το ματς είχε τελειώσει), έδωσε στο τέλος τη νίκη στη ΖΑΚΣΑ.

Ο άλλος αγώνας απόψε:

Νακ Ροζελάρε – Ζιράτ Μπάνκ (20:30)

Exit mobile version