21χρονη δρομέας αυτοκτόνησε: Η τελευταία ανάρτηση της 21χρονης πρωταθλήτριας

ΚΟΣΜΟΣ

21χρονη δρομέας αυτοκτόνησε: Η τελευταία ανάρτηση της 21χρονης πρωταθλήτριας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Στην τελευταία της ανάρτηση έγραφε ότι «ίσως να μην επιστρέψω ξανά», αφήνοντας υπόνοιες για ζοφερές σκέψεις.

25.11.2023 | 10:21

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στον κόσμο του αθλητισμού ο θάνατος μιας πρωταθλήτριας, της Emilia Brangefalt, που έδωσε τέλος στη ζωή της. Η 21χρονη δρομέας μεγάλων αποστάσεων είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Trail World Championships 40km στο Chiang Mai, στην Ταϊλάνδη, το 2022, ενώ φέτος είχε έρθει πέμπτη παγκοσμίως σε πρωτάθλημα στο Ίνσμπρουκ, στην Αυστρία. Μετά όμως από σοβαρή ταχυπαλμία, οι γιατροί της είχαν ζητήσει να απέχει από τις προπονήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτό φαίνεται ότι την κατέβαλε ιδιαίτερα, και σωματικά και ψυχικά.

 Πριν από δύο εβδομάδες έκανε την τελευταία της ανάρτηση στο Instagram,

«Έχει περάσει κάποιος καιρός από τότε που δημοσίευσα οτιδήποτε εδώ. Κι αυτό γιατί από τα τέλη Ιουλίου το σώμα μου κατέβασε διακόπτες. Δεν ήμουν σε θέση να κάνω προπονήσεις εξαιτίας σοβαρής ταχυπαλμίας. Αυτή τη στιγμή ακόμα και το περπάτημα είναι επώδυνο για εμένα. Έχω πάει στο νοσοκομείο και έχω επισκεφτεί γιατρούς πάνω από 20 φορές, αλλά όλες οι εξετάσεις βγαίνουν καλές. Και πάλι όμως το σώμα μου είναι κάτω από μεγάλη πίεση, παρόλο που του έδωσα τόση αγάπη τους τελευταίους μήνες. Ίσως το παράκανα με τους τελευταίους αγώνες. Είμαι πολύ στεναχωρημένη, για μένα το τρέξιμο και η προπόνηση σημαίνουν πάρα πολλά. Αλλά τώρα είναι δύσκολο και μόνο να συνεχίσω να ζω μια φυσιολογική ζωή. Τον τελευταίο μήνα έχω περάσει περισσότερες ώρες στο κρεβάτι παρά στα πόδια μου. Ίσως μια μέρα να επιστρέψω. Ίσως και όχι. Ελπίζω το σώμα μου να το ξεπεράσει». Ίσως μια μέρα να επιστρέψω. Ίσως και όχι. Ελπίζω το σώμα μου να το ξεπεράσει».

Η Σουηδική Αθλητική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η νεαρή αθλήτρια αυτοκτόνησε και ανακοίνωσε τα εξής: «Τους τελευταίους μήνες η Emilia ένιωθε πολύ άσχημα, και σωματικά και ψυχικά. Είχε καλή υποστήριξη από τους κοντινούς της, αλλά στις 13 Νοεμβρίου έδωσε τέλος στη ζωή της». Η ιστορία της φαίνεται να αναδεικνύει την ευεργετική δράση του αθλητισμού και στην ψυχική υγεία – αλλά και το γεγονός ότι ακόμα και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μπορεί να αντιμετωπίζουν αδιανόητες ψυχικές δοκιμασίες, για τις οποίες έχουν ανάγκη από την καλύτερη δυνατή υποστήριξη.

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καρυστιανού για απειλές κατά της ζωής της: «Ήταν για την εσχάτη προδοσία στον Κυριάκο Μητσοτάκη» 25.11.2023 | 10:21
Μητσοτάκης: «Τόλμησαν να με κατηγορήσουν για ”εσχάτη προδοσία” -Αυτό πάει πολύ» 25.11.2023 | 10:21
Αιχμές Μητσοτάκη για Σαμαρά: Δεν έχουμε ανάγκη από αυτόκλητους συμβουλάτορες που ανησυχούν για τα εθνικά από τον καναπέ τους 25.11.2023 | 10:21
Βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok για την αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ' οίκον 25.11.2023 | 10:21
Μητσοτάκης: «Το είπαμε, το κάναμε» – Σήμα για πολιτική εγρήγορση και τρίτη εντολή το 2027 25.11.2023 | 10:21
Ο ΟΣΕ απέλυσε φύλακα ισόπεδης διάβασης - Έλειπε αδικαιολογήτως από το πόστο του 25.11.2023 | 10:21
Δημοσκόπηση Alco: Πέντε στους δέκα «βλέπουν» βελτίωση στο δημόσιο με την κατάργηση της μονιμότητας 25.11.2023 | 10:21
Είχα γυρίσει να πάρω την πετσέτα και έπεσε, έπρεπε να υπήρχε ναυαγοσώστης, λέει η γιαγιά της 3χρονης που πνίγηκε στη Ρόδο 25.11.2023 | 10:21
Exit mobile version