Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου
Στη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, δηλαδή, με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε όλη την επικράτεια συγκλίνουν όλες οι τελευταίες πληροφορίες ότι προσανατολίζεται εν τέλει ο Πρωθυπουργός. Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών φωτογραφίζοντας μια κατάτμηση των περιφερειών και το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάστηκε όλα τα σενάρια με επικρατέστερο τις 5 εκλογικές περιφέρειες (Αττική – Πελοπόννησος με Ήπειρο – Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο – Μακεδονία και Θράκη – Θεσσαλία με Στερεά Ελλάδα – Κρήτη με νησιά του Αιγαίου), το κυβερνητικό επιτελείο φέρεται να έκρινε ότι η κατάτμηση ενείχε δύο «παγίδες».
Αφενός έναντι της καταλληλότητας των υποψηφίων να κυριαρχήσουν τοπικά χαρακτηριστικά όπως στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφετέρου να προκύψουν πιθανές νομικές εμπλοκές υπό το δεδομένο ότι οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν ολόκληρη τη χώρα και όχι μια περιφέρεια.
Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ώστε να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε έχει προϊδεάσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3 για τα πλήρη «αποκαλυπτήρια» των αποφάσεών του έως το τέλος του έτους, ενώ έχει ήδη δηλώσει ότι αυτές θα γίνουν με σταυρό.