Ομόφυλα ζευγάρια: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον γάμο και την τεκνοθεσία

ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον γάμο και την τεκνοθεσία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Οι απόψεις που κατέγραψε δημοσκόπηση

02.12.2023 | 09:00

Το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, μέσα από τοποθετήσεις πολιτικών, για το νομοσχέδιο που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτήματα για αυτό το ζήτημα τέθηκαν και δημοσκόπηση που διενήργησε η aboutpeople για λογαριασμό του Eteron, τον Οκτώβριο. Το 56,2% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι συμφωνούν και μάλλον συμφωνούν με το να επιτραπούν οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών. Το 38,9% δήλωσε ότι διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με αυτό.

Οι γυναίκες (63,3%) εμφανίζονται πιο θετικές από ό,τι οι άνδρες (49%) απέναντι στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες υπερτερούν οι θετικές απαντήσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 17-24 ετών (67,7%) και το μικρότερο στις ηλικίες 65% (49,6%).  Όσο για τις απαντήσεις με βάση τι ψήφισαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται πιο θετικοί (85,8%) και ακολουθούν εκείνοι του ΚΚΕ (79,1%).

Αναφορικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το 37,2% απαντούν ότι συμφωνούν και μάλλον συμφωνούν, ενώ το 58,6% διαφωνούν ή μάλλον διαφωνούν.  Οι γυναίκες είναι και σε αυτό το θέμα πιο θετικές από τους άνδρες (43,4% έναντι 30,9%). Οι μόνες ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες οι θετικές απαντήσεις είναι περισσότερες είναι στους 17-24 ετών (63,4%) και 25-34 ετών (52,6%).  Σε ό,τι αφορά στις απαντήσεις με βάση το τι ψήφισαν στις εκλογές του Ιουνίου, το 68,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικοί και ακολουθούν εκείνοι του ΚΚΕ (60,5%). Οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων κομμάτων είναι αρνητικοί σε μεγάλα ποσοστά.

Exit mobile version