Μπισκότα κανέλας με 4 υλικά συνταγή: Τι πιο νόστιμο από μερικά μπισκοτάκια κανέλας;
Είμαστε σε Christmas mood, με το σπίτι μας να είναι ήδη στολισμένο και από την κουζίνα να βγαίνουν ευωδιές της εορταστικής περιόδου. Εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τα οποία είναι το σήμα κατατεθέν της περιόδου, τα μπισκότα κανέλας είναι τα γλυκά σνακ που θυμίζουν Χριστούγεννα. Αν λοιπόν θέλετε ένα σνακ το οποίο γίνεται εύκολα και γρήγορα, τότε τα μπισκότα κανέλας είναι ιδανικά καθώς θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά για να τα φτιάξετε ενώ παράλληλα μόλις ψηθούν θα μυρίσει το σπίτι σας ζάχαρη και κανέλα, το απόλυτο «άρωμα» των Χριστουγέννων.
Υλικά:
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. Ζάχαρη άχνη
300 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να γίνει πάστα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά πλάθουμε μπαλίτσες ή σε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 180 c.