Δύο άγνωστοι στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ως δράστες της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άγνωστοι στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ως δράστες της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για σκληρούς χούλιγκανς

10.12.2023 | 08:27

Σε δύο άτομα, τα οποία όλες οι ενδείξεις φέρουν να είναι αυτά, που οργάνωσαν και να έδωσαν το σήμα για τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ, όπου τραυματίστηκε βαριά ο 31χρονος αστυνομικός, έχουν μπει στο μικροσκόπιο πολλών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες προσπαθούν να τους ταυτοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο αυτοί άγνωστοι προς το παρόν, σύμφωνα με μαρτυρίες από συναδέλφους του βαριά τραυματία αστυνομικού, ήταν οι μόνοι από την ομάδα των 150 χούλιγκανς, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το στάδιο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ ο αγώνας βόλεϊ βρισκόταν σε εξέλιξη εντός του γηπέδου. Τα άτομα αυτά, για τα οποία έχει ξεκινήσει μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη σύλληψή τους, αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση με τα πιστόλια των ναυτικών φωτοβολίδων και άλλα αντικείμενα, όπως βόμβες μολότοφ, δεν μπήκαν, δεν έτρεξαν, όπως οι υπόλοιποι να μπουν και πάλι στο στάδιο για να «χαθούν» μεταξύ των υπολοίπων θεατών, αλλά έτρεξαν να διαφύγουν.

Ήδη, συνεργεία αστυνομικών της Ασφάλειας σαρώνουν, από τη στιγμή, που το πληροφορήθηκαν, την περιοχή και εξετάζουν καρέ-καρέ όλα τα διαθέσιμα βίντεο που βρίσκουν κατά μήκος των πιθανών οδών διαφυγής των δύο. Την ίδια στιγμή έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για αυτούς που τέθηκαν ήδη στη διάθεση της Αστυνομίας με την μαζική προσαγωγή στην προσπάθεια να εξακριβώσουν με ποιους έγινε η προσυνεννόηση για την δολοφονική επίθεση στις μονάδες των ΜΑΤ.

Όχι όμως μόνο αυτό. Καθώς τις έρευνες εποπτεύει αρμόδιος εισαγγελέας, σαρώνονται  και τα σήματα από τα κινητά τηλέφωνα, που εξέπεμψαν τη μοιραία ώρα στις κεραίες. Θεωρείται αδύνατο να μην έδωσαν το σύνθημα για την τρομακτική επίθεση με άλλο τρόπο παρά μόνο από κινητά τηλέφωνα.

Τρεις οι φωτοβολίδες

Ήταν τόσο οργανωμένη η δολοφονική επίθεση, καθώς αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρέθηκαν απέναντι από τους επίδοξους δολοφόνους, είπαν ότι τρεις από τους επιτιθέμενους έριξαν με πιστόλια ναυτικές φωτοβολίδες-και όχι δέκα όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Στην προσπάθεια πάντως να φθάσουν στην ομάδα των δραστών και στον δράστη της εκτόξευσης της ναυτικής φωτοβολίδας που έπληξε καίρια τον αστυνομικό, έχουν λάβει και βιντοληπτικό υλικό από κινητά τηλέφωνα όσων αμέτοχων παρακολουθούσαν τον αγώνα.

‘Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα 424 άτομα, που προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, καθώς έκλεισαν αμέσως οι θύρες του σταδίου, οι ερευνητές έχουν εστιάσει ιδιαίτερα σε περίπου σαράντα από αυτούς. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για σκληρούς χούλιγκανς, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές και στο παρελθόν  για συμμετοχή σε σοβαρά επεισόδια, σωματικές βλάβες, παράβαση του Νόμου περί Όπλων και ναρκωτικά. Επτά από τους σαράντα, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της έρευνας και έχουν βαρύ μητρώο στα αδικήματα της οπαδικής βίας,  αρνήθηκαν-καθώς δεν κατηγορούνταν- να υποβληθούν στην πολλαπλή διαδικασία,  προκειμένου οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους  τα οποία ίσως να  τους συνδέσουν με το πιστόλι, από το οποίο εκτοξεύτηκε η ναυτική φωτοβολίδα.

Φωτογραφίες

Τις ίδιες ώρες, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με το «πολεμικό υλικό» η τμήματα αυτού, που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος. Ηδη με την επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία είχε πληροφορήσει για τα ευρήματα, που βρήκαν οι αστυνομικοί μετά τη δολοφονική επίθεση έξω αλλά και μέσα στο στάδιο, ιδιαίτερα στον χώρο των τουαλετών. Πρόκειται, λοιπόν, για μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face, υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Εκτιμάται ότι το κάψιμο των ρούχων αυτών των χούλιγκανς, που σίγουρα πρωταγωνίστησαν στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών, είχε προαποφασιστεί, όπως είχε αποφασιστεί και η επιστροφή στο εσωτερικό του σταδίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν οι αστυνομικοί μέσα στο στάδιο διαπίστωσαν τους καπνούς, έτρεξαν και περιέσωσαν κάποια από τα αντικείμενα που είχαν παραδοθεί στις φλόγες από τους χούλιγκανς.

Όμως, ερευνάται και ένα δεύτερο εφιαλτικό σενάριο. Αν οι πρωταίτιοι της επίθεσης, έβαλαν φωτιά όχι μόνο για να εξαφανίσουν τα τυχόν ίχνη, αλλά και για να «πνίξουν» στους καπνούς το εσωτερικό του σταδίου, ώστε η Αστυνομία να αναγκαστεί καθώς υπήρχαν γονείς και μικρά παιδιά να ανοίξει τις πόρτες κι έτσι να διαφύγουν τη στιγμή που ένιωσαν εγκλωβισμένοι…

Exit mobile version