Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρέντη: Οι Αρχές προσπαθούν να «τραβήξουν την κουκούλα» του οργανωτή
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Οι Αρχές προσπαθούν να «τραβήξουν την κουκούλα» του οργανωτή

Ρέντη: Ο ρόλος ενός κουκουλοφόρου 35 έως 40 ετών

Δεν τελειώνει η έρευνα με τη σύλληψη και την ομολογία του 18χρονου ότι αυτός ήταν που εκσφενδόνισε τη ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του αστυνομικού των ΜΑΤ, έξω από το στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, το βράδυ της Πέμπτης. Οι αστυνομικοί, τόσο του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όσο και του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, μετά τη σύλληψη και παραπομπή στον ανακριτή με βαριές κατηγορίες του φυσικού αυτουργού, επιχειρούν να φθάσουν στον ηθικό αυτουργό και εκ των βασικών οργανωτών της δολοφονικής επίθεσης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

 35 έως 40 χρονών ο οργανωτής

Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν  την πρώτη περιγραφή γι αυτό το άτομο, από τον ίδιο τον 18χρονο, ο οποίος , κατά πληροφορίες, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 35 έως 40 ετών, τα όνομα του οποίου είπε δεν γνωρίζει και   ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα των μικρότερων σε ηλικία χούλιγκανς, οι οποίοι βγήκαν από το στάδιο και μάλιστα τους προμήθευσε τις φωτοβολίδες, ενώ στον ίδιο έδειξε πώς να χρησιμοποιήσει και πώς να τραβήξει τον μοχλό για να γίνει η εκτόξευση, ένα ακόμη στοιχείο ότι η δολοφονική επίθεση ήταν πλήρως οργανωμένη.

 Πήγαν στο στάδιο για επίθεση

Πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητος, αποκαλύπτουν ότι ο 18χρονος, έχει ομολογήσει ότι εκ των προτέρων  είχε δοθεί «γραμμή» στους οπαδούς να πάνε στο γήπεδο με κύριο σκοπό όχι την παρακολούθηση του αγώνα βόλευ μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, αλλά για να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Αναφερόμενος στον βασικό διοργανωτή-συντονιστή της επίθεσης, φέρεται να έχει πει ακόμη ότι ήταν  αυτός ο κουκουλοφόρος που  έδωσε το σύνθημα να βγουν έξω από το στάδιο για να πάρουν θέσεις για την εγκληματική ενέργεια.  Φέρεται να είπε ακόμη ότι το ίδιο άτομο, από το οποίο προσπαθούν οι αστυνομικοί να βγάλουν την κουκούλα και να αναγνωρίσουν,  είπε στους χούλιγκανς:

«Τίποτα, αν δεν δώσω σύνθημα»

«Δεν θα ρίξει κανείς, εάν δεν δώσω εγώ το σύνθημα». Αφού βγήκαν έξω από το κλειστό, πρώτος ο κουκουλοφόρος εκτόξευσε  βόμβα μολότοφ κατά των αστυνομικών. Η ενέργεια αυτή ήταν και το σύνθημα για τη μαζική επίθεση που θα ακολουθούσε με πολλά αντικείμενα αλλά και άλλους δύο χούλιγκανς να έχουν εξοπλιστεί με μηχανισμούς εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, των πιο επικίνδυνων που υπάρχουν.΄Ηταν ακόμη αυτός ο  κουκουλοφόρος το άτομο που τους μοίρασε τους μοίρασε τα πολεμοφόδια(!), δίνοντας σε και σ αυτόν  ναυτική φωτοβολίδα. Οι ίδιες πληροφορίες που διαρρέονται από τους αστυνομικούς που εποπτεύουν τις έρευνες μέχρι ολοκληρωτικής εξιχνίασης της υπόθεσης, που συγκλονίζει την Κοινή Γνώμη της χώρας, παραθέτουν στοιχεία για το πως έφθασαν οι αστυνομικοί στην σύλληψη του 18χρονιου.

Όλα δείχνουν ότι στους ερευνητές, στοιχεία για την ταυτότητα του φυσικού αυτουργού έφθασαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Ενώ δεν ήταν από την αρχή την αρχή της έρευνας στο βασικό κάδρο των ερευνών καθώς δεν ήταν και σεσημασμένος για οπαδική βία σε αντίθεση με άλλους χαρακτηριζόμενους σκληρούς, μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, που ήταν αντίθετοι σε αυτή την ενέργεια, συζητιόταν το όνομα του 18χρονου.

Οι τρείς φίλοι

Στη συνέχεια πάρθηκαν καταθέσεις από τρεις φίλους του και από άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, που έχουν συγκλονιστεί. Φέρεται να  είπαν ότι σε κάποιους εξ αυτών αποκάλυψε   ότι  αυτός είχε  εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα εναντίον του αστυνομικού. Για την εκτόξευση φέρεται να είπε ότι  «μου έφυγε το χέρι ψηλά, η φωτοβολίδα στροβιλίστηκε, προσέκρουσε στο έδαφος και στη συνέχεια χτύπησε τον αστυνομικό. Ήμουν σε απόσταση 20 μέτρων. Είδα ότι χτύπησε στο πόδι του αστυνομικού και μπήκα μέσα στο γήπεδο».

Σε εκείνη τη στιγμή φέρεται να είπε στους φίλους του τι είχε συμβεί. Ήταν μεταξύ των 424 που προσήχθησαν, καθώς η Αστυνομία είχε την ευφυία να κλείσει τις πόρτες του σταδίου αφού οι δράστες έτρεξαν μέσα. Δεν αρνήθηκε, λένε οι πληροφορίες να δώσει όσα στοιχεία του ζητήθηκαν και να υποβληθεί στις εξετάσεις, που είχαν οριστεί από τον εισαγγελέα. Αφέθηκε ελεύθερος, όπως και οι περισσότεροι και οι κινήσεις του από εκεί και μετά πρόδιδαν πανικό.

Έπλυνε τα ρούχα του και άναψε κερί

Φέρεται να έκλεισε τους λογαριασμούς, που διατηρούσε στα social media και  στη συνέχεια να έπλυνε τα ρούχα του για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Τα βρήκαν τα ρούχα οι αστυνομικοί, που έφθασαν στο σπίτι. Εκείνοι που δεν γνώριζαν τίποτε ήταν οι γονείς του. Ο νεαρός συλληφθείς  είπε ότι μετά το συμβάν συναναντήθηκε με  την κοπέλα του και άναψαν κερί στην εκκλησία για τον τραυματία αστυνομικό. Ενδεικτικό του βασικού ρόλου του κουκουλοφόρου η κουκουλοφόρων οργανωτών της δολοφονικής επίθεσης είναι η τελευταία κατηγορία που απήγγειλε η εισαγγελέας Πειραιά κατά του 18χρονου και περιλαμβάνει όλα τα αδικήματα. Αυτό είναι: Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες. Που σημαίνει ότι, για τη δικαστική λειτουργό, από τη μελέτη της δικογραφίας δεν είναι ένας μόνο ο ηθικός αυτουργός, αλλά περισσότεροι.

Αντιμετώπιση χωρίς έλεος

΄Όλα αυτά και πολλά περισσότερα πρέπει να είχε κατά νου γενικά για τους  ηθικούς αυτουργούς  ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης, όταν δήλωνε: «Αυτό που είναι αποφασισμένος να κάνει ο Πρωθυπουργός είναι να δώσει μία συνέχεια σε ένα πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων με έναν τρόπο αδυσώπητο, με έναν τρόπο που δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια σε κανέναν. Θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μία αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού χωρίς έλεος. Η αναφορά του Πρωθυπουργού σε αυτούς που όσο ψηλά και αν βρίσκονται υποκινούν τα φαινόμενα αυτά, λέει πολλά. Όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει. Η φράση του Πρωθυπουργού δείχνει ότι κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Κανείς δεν πρόκειται να μπει σε καθεστώς προστασίας. Δεν μπορεί μία χώρα να είναι έρμαιο από ομάδες, οι οποίες θεωρούν ότι ζουν σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις