Πρόωρο μωρό - Ρίο: Ημέρα χαράς η Τρίτη, για τη Μονάδα Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου καθώς παρέδωσε υγιέστατο στην αγκαλιά των γονιών του το μικρότερο μωρό που περιέθαλψε.
Ημέρα χαράς η Τρίτη, για τη Μονάδα Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου καθώς παρέδωσε υγιέστατο στην αγκαλιά των γονιών του το μικρότερο μωρό που περιέθαλψε. Το αγοράκι, που είναι το τρίτο παιδί οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα, γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου πρόωρα. Ήταν μόλις στην 23η εβδομάδα και 4 ημερών κύησης όταν γεννήθηκε και παρέμεινε στη Μονάδα 159 μέρες.
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Νεογνών με επικεφαλής τον καθηγητή και διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Γαβριήλ Δημητρίου προχώρησαν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να το κρατήσουν στη ζωή. Μάλιστα, τις 159 ημέρες που νοσηλεύτηκε στη Μονάδα χρειάστηκε να διακομιστεί στην Αθήνα για την αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος στα μάτια και στο Καραμανδάνειο για μία περιορισμένη χειρουργική επέμβαση. Προχθές, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας το παρέδωσε στους γονείς του.
«Το μωράκι έμεινε 159 μέρες στη θερμοκοιτίδα, δεν είναι θαύμα, αυτά συμβαίνουν στις Μονάδες»
Ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρίου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα. «Το μωράκι έμεινε 159 μέρες στη θερμοκοιτίδα, δεν είναι θαύμα ακριβώς, αυτά συμβαίνουν στις Μονάδες. Και δεν είναι μόνο αυτά τα μωρά, είναι και άλλα που έχουν προβλήματα και μένουν στις Μονάδες και είμαστε χαρούμενοι όταν κάποιο βγαίνει από το νοσοκομείο. Βγήκε περίπου 6 μηνών, 23 εβδομάδων και έμεινε περίπου 6 μήνες στη θερμοκοιτίδα. Αυτά συνήθως έχουν προβλήματα και συνήθως μένουν μέσα στις Μονάδες μέχρι να ξεπεραστούν. Είναι καλά στην υγεία του το μωράκι.
Τα παιδάκια που είναι κάτω από 1000 γραμμάρια είναι περίπου 280 σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι πάρα πολλά», είπε αρχικά. «Το μωρό γεννήθηκε περίπου 600 γραμμάρια. Η βιωσιμότητα στα νεογνά έχει κατέβει στις 22 εβδομάδες. Τα οστά του αναπτύσσονται κανονικά μετά». «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους γονείς να έχουν ένα παιδάκι τόσο καιρός μέσα στη Μονάδα στο νοσοκομείο. Θα πρέπει οι Μονάδες παρόλα αυτά να ενισχυθούν σε εξειδικευμένο προσωπικό. Να ενισχυθούν οι Μονάδες Νεογνών», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρίου.