Αυτό το cheesecake σοκολάτας είναι το απόλυτο γλυκό που θα σερβίρετε φέτος στo εορταστικό τραπέζι. Πρόκειται για ένα γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και μάλιστα η τραγανή βάση μπισκότων και η αφράτη σοκολατένια κρέμα «δένουν» μοναδικά. Αν σας αρέσουν τα κλασικά γλυκά, αλλά αγαπάτε και τις γευστικές παραλλαγές, το cheesecake σοκολάτα είναι το γλυκό που θα σας ενθουσιάσει ενώ παράλληλα θα χρειαστείτε μονάχα 5 λεπτά στην κουζίνα και μόνο 3 υλικά.
Υλικά
Για τη βάση
300 γρ. μπισκότα γεμιστά
50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
600 γρ. πραλίνα φουντουκιού
100 γρ. Κομμένα μπισκότα γεμιστά
Για την επικάλυψη
50 γρ. χοντροσπασμένα μπισκότα γεμιστά
1 κ.τ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Σε έναν κάδο μπλέντερ βάζουμε τα 300 γρ. μπισκότα τα 50 γρ. πραλίνας και χτυπάμε καλά. Μεταφέρουμε σε τσέρκι στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και πιέζουμε καλά με ένα ποτήρι.
Για την κρέμα, βάζουμε σε ένα μπολ 600 γρ. τυρί κρέμα, 600 γρ. πραλίνα και χτυπάμε στο μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα έξτρα 100 γρ. μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε πάνω από τη βάση μπισκότων.
Βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και αφού έχει παγώσει ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με μμπισκότα και λίγη πραλίνα αν θέλουμε.
Η συνταγή είναι από το Instagram προφίλ του Gabriel Nikolaidis