Βάζοντάς τις πατάτες στη φριτέζα με τη φλούδα, είναι το μυστικό πολλών ανθρώπων για την τέλεια ψητή πατάτα τα Χριστούγεννα. Αλλά τώρα ενας σεφ των Asda, μιας σειράς σουπερμάρκετ στην Β. Ιρλανδία ισχυρίζεται ότι έχει το απόλυτο μυστικό για την τέλεια ψητή πατάτα. Και αυτό το υλικό το έχουμε όλοι στα ντουλάπια μας. Ο λόγος για το αλεύρι που σε συνδυασμό με το αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τον σεφ, δίνει στην πατάτα απόλυτη τραγανότητα.
Μιλώντας στη DailyMail, ο σεφ των Asda, Rich Harding, πρόσθεσε ότι και η σωστή ποικιλία πατάτας είναι επίσης πολύ σημαντική.
«Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή πατάτα, μια αφράτη ποικιλία», εξήγησε.
«Βράστε τις πατάτες από κρύο αλατισμένο νερό και στη συνέχεια μαγειρέψτε τις μέχρι να είναι μισοψημένες και όχι πολτοποιήσιμες», πρόσθεσε.
Τα μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες στον φούρνο
Επιλέξτε πατάτες καλής ποικιλίας
Βράστε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό
Ξεφλουδίστε τις άκρες με ένα πιρούνι.
Προσθέστε αλεύρι ή σιμιγδάλι και καρυκεύματα.
Βάλτε τις πατάτες για ψήσιμο στον αέρα
Γυρίστε κάθε πέντε λεπτά
Η τεχνική αυτή είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει πολλά νοικοκυριά αυτόν τον χειμώνα.