Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

16

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολη βασιλόπιτα συνταγή: Το κέικ της… πολυάσχολης για τη νέα χρονιά!
PLUS

Εύκολη βασιλόπιτα συνταγή: Το κέικ της… πολυάσχολης για τη νέα χρονιά!

Εύκολη βασιλόπιτα συνταγή: Αφράτη, νόστιμη, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη

Ακόμη κι αν δεν είστε ιδιαίτερα προπονημένοι στην κουζίνα, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να φτιάξετε αυτή την βασιλόπιτα-κέικ. Αφράτη, νόστιμη, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη, αρέσει σε όλους. Κι έχει την χάρη του σπιτικού. Πάρτε μια φόρμα 24 εκατοστών και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Συγκεντρώστε και ζυγίστε τα υλικά για τη βασιλόπιτα

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Ρίξτε στο μείγμα το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε μετά το αλεύρι και ανακατέψτε.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίξτε τα ασπράδια σταδιακά στο μείγμα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα με ελατήριο. (Για να ξεφορμάρετε εύκολα τη βασιλόπιτα, στρώστε στη βάση ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού.) Ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 λεπτά. Βγάλτε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και, όταν κρυώσει, πασπαλίστε στην επιφάνειά της άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις