Ο ένας σου… βρωμάει, ο άλλος είναι τοξικός, ο τρίτος έχει τόσο ναρκισσισμό που καταλαβαίνεις πως δεν μπορείς να συνάψεις καμία είδους σχέση μαζί του. Σαφώς και υπάρχουν πολλές λάθος επιλογές εκεί έξω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα γι’ αυτό. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να βελτιώσεις μερικές πτυχές του εαυτού σου, μέχρι να έρθει ο «σωστός άνθρωπος». Ακόμη κι αν θεωρείς πως είσαι ένας σωστός σύντροφος, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Και για να έχεις μια «σοβαρή σχέση» λοιπόν, εφόσον αυτό θες, είναι σημαντικό να τσεκάρεις πρώτα τις παρακάτω δικές σου πτυχές, μέχρι να καταλήξεις στην κατάλληλη επιλογή.
Βγάζεις ανασφάλεια
Κακά τα ψέματα, αλλά η ψυχοθεραπεία σώζει κόσμο. Και προφανώς όλοι έχουμε ανασφάλειες και τραύματα, τα οποία είτε κουβαλάμε από την οικογένειά μας, είτε από παλιότερες σχέσεις μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις, αρκεί όμως να συνειδητοποιήσουμε την συμπεριφορά μας, και τα τοξικά μοτίβα σκέψης μας. Είτε εκφράζεσαι με λάθος τρόπο, είτε ζηλεύεις υπερβολικά, είτε δεν έχεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σου -όλα αυτά, μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργήσουν θέματα σε μια μελλοντική σου σχέση και να απομακρύνουν κόσμο.
Πέφτεις με τα μούτρα
Καταλαβαίνω πως μπορεί να θες κάτι πολύ, αλλά το να πιστέψεις πως κάποιος είναι ο σύντροφος της ζωής σου, από το πρώτο κιόλας ραντεβού είναι κάπως ουτοπικό. Ο ενθουσιασμός είναι όμορφος, αλλά χρειάζεται χρόνος για να επενδύσεις ολοκληρωτικά σε έναν άνθρωπο. Τα γρήγορα συμπεράσματα και οι βιαστικές κινήσεις, δεν θα ωφελήσουν πουθενά.
Δεν έχεις ξεπεράσει πρώην σχέση σου
Κλασική περίπτωση που σε κρατάει μακριά από μια νέα σχέση. Αν δεν έχεις αποδεχτεί το τέλος της παλιάς σου σχέσης, ένα επόμενο ραντεβού δεν θα πάει καλά και αυτό είναι νόμος. Πάρε τον χρόνο σου μέχρι να απομακρυνθείς από την προηγούμενη σου σχέση οριστικά και να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες για να ερωτευτείς ένα νέο πρόσωπο, χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Σνομπάρεις
Γενικά η «κακή αύρα» φαίνεται από μακριά και δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Αν σε ένα ραντεβού ξεκινήσεις να γκρινιάζεις, να απελπίζεσαι και να μοιράζεσαι με μιζέρια τους προβληματισμούς σου, είναι λίγο αμήχανο. Εστίασε στην κοινωνική σου ζωή, στην δουλειά σου, τον εαυτό σου και δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες, που θα κάνουν ένα σύντροφο να θέλει να είναι δίπλα σου.