Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καπουτζίδης – Μητσοτάκης: Η άγνωστη συζήτηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καπουτζίδης – Μητσοτάκης: Η άγνωστη συζήτηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Καπουτζίδης - Μητσοτάκης: Ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης ήταν καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Το Πρωινό»

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης ήταν καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και μίλησε μεταξύ άλλων για την προσωπική του ζωή, τη σειρά «Σέρρες», αλλά και την επικαιρότητα με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Αναφορικά με την προσωπική του ζωή ο Γιώργος Καμπουτζίδης είπε πως αυτή την περίοδο είναι μόνος του και αναφέρθηκε στις μεγάλες σχέσεις που έχει κάνει στη ζωή του. «Όταν τελειώνει ένας έρωτας πάντα υπάρχει μια δυσκολία. Μετά εξομαλύνονται οι σχέσεις. Έχω κάνει τρεις μεγάλες σχέσεις στη ζωή μου, που ήταν 7, 6 και 4 χρόνια, και με τους τρεις αυτούς ανθρώπους έχω πολύ καλές σχέσεις και με αγαπάνε πολύ και τους αγαπάω και εγώ».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, αναφέρθηκε και στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και αποκάλυψε πως έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν το έχω πει εδώ και δύο χρόνια γιατί δεν θέλω να ανακοινώνω κάτι το οποίο έχει να κάνει και με έναν άλλον άνθρωπο, αλλά όντως είχαμε μία συζήτηση για αυτό το θέμα σε κάποια φάση. Έγινε μια πολύ ωραία συζήτηση με δική του πρωτοβουλία», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Μόνο μία φορά έχω συναντηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ήμουν καλεσμένος στη Ναταλία Γερμανού και ήταν και αυτός. Δεν έχουμε ανταλλάξει απόψεις. Μου φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος και έχει τρομερή υπομονή. Γιατί εμένα αν μου έκανες αυτό που του κάνεις θα σε είχα ταράξει στις μηνύσεις».

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οι δύο εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο

Στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ως προς τον χρόνο, ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις» ενώ στην ερώτηση τι θα συμβεί αν δεν το ψηφίσει κάποιος βουλευτής, απάντησε ότι «καλό είναι να περιμένουμε να έρθει το κείμενο και να δούμε ποιοι είναι οι κανόνες». Αναφορικά με τις αντιδράσεις της Εκκλησίας είπε ότι «σεβόμαστε τις απόψεις της αλλά δεν νομοθετεί».

Η συζήτηση έχει «φουντώσει» τις τελευταίες εβδομάδες και κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι πρέπει να κλείσει το συγκεκριμένο ζήτημα προκειμένου να «μην σέρνεται». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται δύο εισηγήσεις από τους στενούς συνεργάτες του. Η μία είναι να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας. Οι συγκεκριμένοι τονίζουν ότι αν είναι εφικτό να έρθει το νομοσχέδιο μέσα στον Ιανουάριο, τότε αυτό θα ήταν η καλύτερη εκδοχή για να μην μένει ανοιχτό το ζήτημα. Άλλωστε όπως υποστηρίζουν, το πολιτικό κόστος σε συγκεκριμένα κοινά είναι δεδομένο ανεξάρτητα του πότε θα πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εισήγηση, δεν χρειάζεται να υπάρξει βιασύνη από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε να νομοθετήσει μετά τις ευρωεκλογές. Όσοι ενστερνίζονται αυτή την άποψη, θεωρούν ότι έτσι θα υπάρξει ο χρόνος να εξηγηθούν στην κοινωνία οι λόγοι για την ανάγκη ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και να μετριαστούν και οι κραδασμοί και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Τσιόδρας για ομόφυλα ζευγάρια: Γάμος και τεκνοθεσία πηγαίνουν μαζί

«Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν», ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας σε ερώτηση για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών που του τέθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης.

Ειδικότερα, αναφορικά με το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Τσιόδρας είπε πως, «έρχονται πράγματι μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια, όπως του Δικαιοσύνης, ζητήματα τα οποία κουβεντιάζουμε εδώ και δεκαετίες. Το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων», που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ επισήμανε πως όλη η κουβέντα γίνεται «ένα νομοσχέδιο που δεν υπάρχει καν».

«Θα έρθει το νομοσχέδιο, διότι λύνει προβλήματα. Έχει πει ο πρωθυπουργός ότι θα έρθει και θα έρθει με τη σειρά που θεωρεί ο ίδιος», ανέφερε, ενώ ως προς τον χρόνο που θα έρθει το νομοσχέδιο, είπε πως, «ο πρωθυπουργός έχει πει πως θα έρθει στη διάρκεια της 4ετίας. Είπε ότι θα το φέρει και θα το φέρει. Εκείνος έθεσε το θέμα. Δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας, είναι θέμα της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας». «Περιμένουμε να έρθει το νομοσχέδιο και θα δούμε τότε πώς θα ψηφιστεί», ήταν η απάντησή του κ. Τσιόδρα για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ σε ανάλογη ερώτηση για την τεκνοθεσία σημείωσε: «γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις