17χρονη Κρήτη: Την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης όπου νοσηλευόταν άφησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες το 17χρονο κορίτσι
Την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης όπου νοσηλευόταν άφησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες το 17χρονο κορίτσι που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ κι ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το κορίτσι, έπειτα από τεστ στα οποία υποβλήθηκε, είχε διαγνωσθεί εγκεφαλικά νεκρή. Η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη εξ αρχής με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή όλο αυτό το διάστημα. Η είδηση θανάτου της έχει σκορπίσει ανείπωτη θλίψη σε συγγενείς και φίλους που όλο αυτό το διάστημα περίμεναν να γίνει το θαύμα.
Ηράκλειο Κρήτης: Η 17χρονη είχε καταναλώσει βούτυρο και έκανε ένεση αδρεναλίνης
Η 17χρονη υπέστη αλλεργικό σοκ στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί που είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά κατανάλωσε από συσκευασμένο βούτυρο σε ψωμί που άλειψε σε ψωμί. Ένιωσε αμέσως αδιαθεσία και ανέβηκε κατευθείαν στο δωμάτιό της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης. Επειδή η ώρα περνούσε και η νεαρή κοπέλα δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιο της όπου και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις, ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ και στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει η ΕΡΤ, η 17χρονη είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλεργικό σοκ. Η μαθήτρια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου καθώς μετά το αλλεργικό σοκ υπέστη ανακοπή και έμεινε αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο με αποτέλεσμα να προκληθεί οίδημα στο κεφάλι.
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, λέει ο διευθυντής ΜΕΘ του «Βενιζέλειου»
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου μιλώντας για την υπόθεση είχε τονίσει ότι αν είχε ειδοποιηθεί άμεσα το ΕΚΑΒ, ίσως η έκβαση της αλλεργικής αντίδρασης της 17χρονης μαθήτριας, μετά την κατανάλωση βουτύρου, να ήταν διαφορετική και να μην βρισκόταν διασωληνωμένη. «Το παιδί ήξερε ότι ήταν αλλεργικό και παρακολουθείτο από ειδικούς παιδιάτρους αλλεργιολόγους στην Αθήνα που του είχαν χορηγήσει τα ενεσάκια αδρεναλίνης προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε έκτακτη ανάγκη», είχε δηλώσει στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Η αδρεναλίνη από μόνη της, χωρίς άλλες παρεμβάσεις από ιατρικής πλευράς, δεν είναι απολύτως ασφαλής.
Αυτό πρέπει να το ξέρουν οι άνθρωποι που έχουν σοβαρές αλλεργίες. Αν νιώσουν τα πρώιμα συμπτώματα μιας αλλεργικής αντίδρασης θα πρέπει, εκτός από την έγχυση αδρεναλίνης που πρέπει να κάνουν, να ειδοποιήσουν αμέσως και το ΕΚΑΒ, ώστε να μη χαθεί χρόνος αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά. Σε αυτή την περίπτωση αν είχε ενημερωθεί το ΕΚΑΒ τη στιγμή που το παιδί πήγαινε να πάρει την ένεσή του, ίσως η έκβαση να ήταν διαφορετική, παρότι αυτό δεν το ξέρει κανείς».