Βόρεια Κορέα – Ρωσία πόλεμος: «Ουδέν σχόλιο» από το Κρεμλίνο για τη χρήση πυραύλων

ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα – Ρωσία πόλεμος: «Ουδέν σχόλιο» από το Κρεμλίνο για τη χρήση πυραύλων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Βόρεια Κορέα - Ρωσία πόλεμος: Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε μικρού βεληνεκούς βαλιστικούς πυραύλους

09.01.2024 | 17:01

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τους αμερικανικούς και ουκρανικούς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα εξαπέλυσε βορειοκορεατικούς πυραύλους σε ουκρανικούς στόχους, αλλά κατηγόρησε επίσης το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί πυραύλους που έχουν κατασκευστεί από δυτικές χώρες εναντίον στόχων στη Ρωσία. Την περασμένη εβδομάδα ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε μικρού βεληνεκούς βαλιστικούς πυραύλους που προμηθεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα για να πραγματοποιήσει πολλαπλά χτυπήματα εναντίον της Ουκρανίας επικαλούμενη διαβαθμισμένες πληροφορίες. Στη συνέχεια, Ουκρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό. Η Μόσχα με την Πιονγκγιάνγκ έχουν έρθει πιο κοντά μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία παρότι αμφότερες διαψεύδουν ότι προχωρούν σε εξοπλιστικές συμφωνίες.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν συνάντησε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Σεπτέμβριο στη ρωσική Άπω Ανατολή και ανώτεροι ρώσοι αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει πολλές επισκέψεις στην Πιονγκγιάνγκ. Σε βιντεοκλήση με τους δημοσιογράφους, ερωτηθείς σχετικά με τους αμερικανικούς και τους ουκρανικούς ισχυρισμούς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: “Κανένα σχόλιο”. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει επανειλημμένως στοχοθετήσει αμάχους εντός της Ρωσίας χρησιμοποιώντας πυραύλους που έχουν κατασκευαστεί “στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες”.

Επίθεση στην πόλη Μπέλγκοροντ από την Ουκρανία

Η Ουκρανία έπληξε στις 30 Δεκεμβρίου την ρωσική συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ σκοτώνοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και τραυματίζοντας 111, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ που συνορεύει με τη βόρεια Ουκρανία έχει, όπως και άλλες ρωσικές συνοριακές ζώνες, γίνει επίκεντρο βομβαρδισμών και επιθέσεων με drone όλη τη χρονιά, για τους οποίους οι αρχές έχουν κατηγορήσει την Ουκρανία, αν και καμία επίθεση δεν ήταν μέχρι τώρα τέτοιας έκτασης. Η Μόσχα, η οποία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία με το επιχείρημα της “αποστρατιωτικοποίησης” και “αποναζιστικοποίησης” της χώρας, έχει δηλώσει ότι οι δυτικές χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν ευθύνη για τις επιπτώσεις της προμήθειας με όπλα του Κιέβου.

Exit mobile version