Σε όλες μας έχει συμβεί… Πολλές φορές όταν χρειαζόμαστε βούτυρο για να το χρησιμοποιήσουμε σε μια συνταγή, είναι σκληρό λόγω της θερμοκρασίας του ψυγείου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει στις συνταγές μας -και γενικά μας προκαλεί νεύρα, νεύρα, νεύρα -που δεν θέλουμε κι άλλα, φτάνουν οι καθημερινές μας υποχρεώσεις και τα ασφυκτικά deadlines που δεν μας αφήνουν στιγμή να χαλαρώσουμε. Αφού δεν είναι μαλακό λοιπόν είναι πολύ δύσκολο να απλωθεί στο ψωμί -είναι από τις πιο αγαπημένες πρωινές συνήθειες που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και πάντα μα πάντα την ακολουθούμε πιστά, ναι ακόμα και όταν κάνουμε διατροφή.
Τι κάνουμε; Όχι, δεν περιμένουμε να μαλακώσει, ούτε το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν δεν υπολογίσουμε σωστά τον χρόνο, ενδέχεται να μην έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε -και μετά κι άλλα νεύρα, νεύρα, νεύρα.
Αντίθετα παίρνουμε ένα ποτήρι και αφήνουμε σε αυτό να κάνει όλη τη δουλειά. Τι εννοούμε; Απλά το γεμίζουμε με ζεστό νερό, το αφήνουμε μέσα για κάποια λεπτά, έτσι ώστε να ζεσταθεί και εκείνο. Κατόπιν το αδειάζουμε, σκουπίζουμε καλά το ποτήρι με μια πετσέτα και σκεπάζουμε με αυτό το βούτυρό μας. Σε χρόνο dt θα έχει μαλακώσει!