Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς στήθηκε το εφιαλτικό σκηνικό για τη 41χρονη Γεωργία μέσα στο διαμέρισμα
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς στήθηκε το εφιαλτικό σκηνικό για τη 41χρονη Γεωργία μέσα στο διαμέρισμα

Γιατί ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας έκοψε το νήμα της ζωής της το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Μία παράλογη, άκρως παρανοϊκή απόφαση, που αποσκοπούσε στην κλοπή χρηματικού ποσού από 5 έως 7.000 ευρώ, από το σπίτι της μητέρας της άτυχης 41χρονης Γεωργίας, οδήγησε στην αποτρόπαιη δολοφονία της με μαχαίρι μέσα στο σκοτεινό σπίτι του συντρόφου της, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Ο σύντροφός της, ο οποίος όλα τα χρόνια συνήθιζε να απαιτεί χρήματα από άτομα του περίγυρού του όπως από την αδελφή του την οποία είχε χτυπήσει για το λόγο αυτό μέχρι νοσηλείας σε νοσοκομείο, φαίνεται ότι είχε πληροφορηθεί-άγνωστο από πού- ότι στο πατρικό της Γεωργίας, που ήταν έγκυος, υπήρχαν τα πάρα πάνω χρήματα.

Συμπεραίνουν οι αστυνομικοί ότι προφανώς αφού θα ζήτησε από τη Γεωργία να τα αφαιρέσει και να του τα παραδώσει, εκείνη θα αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Όπως και νάχει, η κλοπή του ποσού είχε μπει για τα καλά στο μυαλό του. Και, συμπέραναν οι αστυνομικοί, από όσα αποκάλυψε και ο φίλος του, συνεργός στο έγκλημα, που συγκλονίζει τη χώρα, επέλεξε την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, να το βάλει σε εφαρμογή με τη γνωστή κατάληξη. Πήγε και πήρε από τη δουλειά της σε ζαχαροπλαστείο τη Γεωργία στις 10 εκείνο το βράδυ για να πάνε στο σπίτι του.

Δεν υποψιαζόταν

Όμως, η Γεωργία δεν υποψιαζόταν ότι την οδηγούσε βήμα-βήμα στον εφιάλτη, που κόστισε την ίδια τη ζωή της. Είχε στήσει το αποτρόπαιο σκηνικό τρόμου μέσα στο κατασκότεινο σπίτι του. Είχε ήδη έρθει σε επαφή με τον φίλο του, που συνελήφθη και ομολόγησε, σεσημασμένο για ναρκωτικά και κλοπές και του είχε πει τι θα κάνει ακριβώς. Ο τελευταίος, ελπίζοντας από την κλοπή του ποσού που προαναφέρθηκε να πάρει μερίδιο που του χρωστούσε ο σύντροφος της Γεωργίας, συμφώνησε. Έτσι με κλειδιά του ίδιου του 39χρονου, είχε πάει στο σπίτι, είχε κατεβάσει τα ρολά για να μην φαίνεται τίποτε απ έξω και είχε κλείσει τα φώτα.

Επετέθη στο σκοτάδι

Ο 39χρονος με τη Γεωργία μπήκαν στο σπίτι. Ο φίλος και συνεργός στο έγκλημα, μέσα στο σκοτάδι, επετέθη και στους δύο δήθεν φωνάζοντας ότι κρατάει μαχαίρι τάχα για να τους ληστέψει! Στόχος δεν ήταν άλλος από την τσάντα της Γεωργίας, η οποία γνώριζε ο σύντροφός της ότι είχε μέσα τα κλειδιά του πατρικού της. Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι καθώς με όσα ακολούθησαν, αποκάλυψε ο συνεργός φίλος του 39χρονου, η Γεωργία παρά το σκοτάδι αναγνώρισε ότι δράστης ήταν γνωστό της άτομο-προφανώς από τη φωνή- και ίσως κατάλαβε και τον ρόλο του συντρόφου της, του ανθρώπου από τον οποίο ήταν έγκυος στην 7η εβδομάδα κύησης του παιδιού τους!!!

Η τραγική κατάληξη

Αυτό, έχουν καταλήγει οι ερευνητές ήταν που προδιέγραψε και την τραγική κατάληξη. Όποιος και να την χτύπησε πρώτος η δεύτερος για τους αστυνομικούς δεν έχει σημασία ιδιαίτερη. Έχουν στα χέρια τους την κατάθεση του 34χρονου φίλου- συνεργού, την οποία αρνείται ο βασικός κατηγορούμενος, ότι τη Γεωργία αποτελείωσε ο 39χρονος μέσα στο υπνοδωμάτιο όπου θα κοιμόταν το έως τότε ζευγάρι.

Γι’ αυτό τον λόγο και οι δύο μετά την γνωστοποίηση της «εξαφάνισης» -για την οποία δήθεν ο σύντροφος καλούσε όποιον γνώριζε κάτι να βοηθήσει (!)- ξεκίνησαν να μεταφέρουν από το σπίτι του εγκλήματος και να αποθέτουν σε διάφορα σημεία το στρώμα, μία κουβέρτα και άλλα αντικείμενα, για να μη βρεθεί-όπως πίστευαν ότι θα συμβεί- DNA που θα πρόδιδε ότι το έγκλημα έγινε στο σπίτι.

Συνήθης πρακτική

Πάντως, έλεγαν ανεπίσημα οι αστυνομικοί, που γνωρίζουν την υπόθεση, ο τρόπος δράσης του 39χρονου να εμφανίζεται με όπλα και απειλές και να απαιτεί χρήματα από πρόσωπα που θεωρούσε «του χεριού» του, δεν είναι στοιχείο πρωτόγνωρο. «Δένει» απόλυτα με τις αποκαλύψεις, που έρχονται στο φως για το πώς είχε χειριστεί τα προηγούμενα χρόνια την ίδια την αδελφή του, η οποία, αποκαλύπτεται ότι ζούσε μαρτύριο, το οποίο, ωστόσο, δεν μπόρεσε να σταματήσει κανείς.

Ο δικηγόρος της αδερφής του

Ο δικηγόρος της αδερφής του 39χρονου κατηγορούμενου, Αντώνης Καραγιάννης, αποκάλυψε ότι για το ζήτημα αυτό έχουν ασκηθεί εγκλήσεις προς τον κατηγορούμενο και ήδη υπάρχουν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις!!!  «Την χτυπούσε για τα χρήματα, για να της αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό», είπε ο κ. Καραγιάννης στην εκπομπή Live News. Και συνέχισε: «Αυτό γινόταν είτε έξω από την εργασία της είτε έξω από το σπίτι της, χωρίς να την παίρνει ένα τηλέφωνο. Εμφανιζόταν ξαφνικά μπροστά της και με την απειλή όπλου και της ζωής της, με αλλεπάλληλα χτυπήματα που την οδηγούσαν σε νοσηλεία, προσπαθούσε ουσιαστικά να την εξαναγκάσει να του δώσει κάποιο χρηματικό ποσό».

Πάνω από 5 έτη φυλάκιση

Οι εν λόγω καταδικαστικές αποφάσεις είναι αποφάσεις φυλάκισης, που ξεπερνούν τα 5 έτη. Έχουν εκδοθεί από το 2021, 2022, 2023 και είναι αμετάκλητες. Σήμερα εκκρεμούν 5 εγκλήσεις για να εκδικαστούν και οι 2 εξ αυτών είναι τον προσεχή Φεβρουάριο», κατέληξε ο δικηγόρος της αδελφής του κατηγορούμενου για την δολοφονία της άτυχης Γεωργίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις