Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Και δεύτερος Κολομβιανός, μέλος των διαρρηκτών που “χτυπούσαν” θυρίδες συνελήφθη στη χώρα του
ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερος Κολομβιανός, μέλος των διαρρηκτών που “χτυπούσαν” θυρίδες συνελήφθη στη χώρα του

Στη Μπόκοτα

Ο ένας μετά τον άλλον συλλαμβάνονται σε διάφορα σημεία  του…πλανήτη, οι Κολομβιανοί διαρρήκτες, που «ειδικεύονται», βάσει οργανωμένου σχεδίου,  σε εκπορθήσεις τραπεζικών θυρίδων ανά τον κόσμο και μεταξύ αυτών και των αντίστοιχων υποκαταστήματος τράπεζας στη Νέα Σμύρνη! Οι… αερομεταφερόμενοι «ταχυδακτυλουργοί», που είχαν καταφέρει να εισχωρήσουν στο θησαυροφυλάκιο και τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, αφαιρώντας αντικείμενα ύψους 50.000 ευρώ από τις θυρίδες, είχαν ταυτοποιηθεί μετά από μεγάλες προσπάθειες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δυνάμει της σχετικής Ερυθράς Αγγελίας Interpol και κατόπιν συνεργασίας των Ελλήνων αστυνομικών  με τις αρμόδιες Αρχές, εντοπίστηκε  και συνελήφθη από τις Αρχές της Κολομβίας στη Μπογκοτά, 43χρονος,  ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που έχει δράσει σε χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α. Ήδη είχε προ καιρού, χάρη στην ταυτοποίηση της συμμετοχής στο «ριφιφί» της Ν. Σμύρνης  είχε συλληφθεί στη Σουηδία και δεύτερο μέλος της ίδιας συμμορίας, που με αεροπορικά ταξίδια, έφθανε σε πόλεις, στοχοποιούσε τράπεζες και εισχωρούσαν τα μέλη της στα θησαυροφυλάκια, αφαιρώντας μεγάλα ποσά σε μετρητά και κοσμήματα. Η «βουτιά» των μελών της «συμμορίας των θυρίδων», σε υποκατάστημα τράπεζας στη Ν. Σμύρνη,  είχε λάβει χώρα στις 8-7-2022.

Οι αστυνομικοί του βραβευμένου διεθνώς Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, που ανέλαβαν την εξιχνίαση της διάρρηξης,  κατάφεραν, λίγο καιρό μετά,  να φθάσουν στην ταυτοποίηση τριών Κολομβιανών, ηλικίας 47, 43 και 47 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ εκδόθηκαν και Ερυθρές Αγγελίες από την Interpol.

Στη Μπόκοτα η σύλληψη

«Δυνάμει της σχετικής Ερυθράς Αγγελίας Interpol και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές»,  τονίζει η ΕΛ.ΑΣ «εντοπίστηκε την 10-1-2024 και συνελήφθη, από τις Αρχές της Κολομβίας στη Μπογκοτά, 43χρονος αλλοδαπός ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται, ότι 47χρονος αλλοδαπός, έτερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είχε εντοπιστεί την 11-4-2023 και συνελήφθη από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης».

Σε σχετικό ρεπορτάζ, το Alphafreepress έγραφε γι’ αυτή την οργάνωση, μεταξύ άλλων: «Οι τρεις Κολομβιανοί, μέλη της «αερομεταφερόμενης», ανά τον κόσμο, συμμορίας, για να διαπράξουν μεγάλες κλοπές σε τράπεζες η άλλους στόχους, ακόμη και νοσοκομεία, ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, μετά από μήνες ερευνών. Λίγο αφότου είχαν αφιχθεί αεροπορικώς στην Αθήνα και μετά από τέσσερις διαδοχικές «αυτοψίες» σε τραπεζικά υποκαταστήματα σε  Ν. Σμύρνη, Κηφισιά, Μαρούσι,. Γλυφάδα, επέλεξαν τελικά συγκεκριμένη τράπεζα στην πρώτη περιοχή, αφού αρχικά βιντεοσκόπησαν τα πάντα, μπαίνοντας, δήθεν, σαν πελάτες και «δουλεύοντας κάτω από τη μύτη των υπαλλήλων. Στόχος τους, στον οποίο και πέτυχαν να φθάσουν αθέατοι και ανενόχλητοι, οι τραπεζικές θυρίδες για να αφαιρέσουν πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφών και μετρητών.

Στα 50.000 ευρώ τα κλοπιμαία

«Ανοιξαν» συνολικά πέντε θυρίδες και άρπαξαν αντικείμενα αξίας 50.000 ευρώ. Βγήκαν από την τράπεζα ένας, ένας, συναντήθηκαν σε προκαθορισμένο σημείο και έφυγαν αμέσως με άλλη πτήση αεροπορική για Ισπανία προκειμένου να συνεχίζουν το ίδιο έργο των κλοπών. Σε ένα από τα βίντεο, που έχει  εξασφαλίσει το alphafreepress, φαίνεται ότι οι τρεις «χρυσοδάχτυλοι» Κολομβιανοί, κάθονται σαν πελάτες και πίνουν τον καφέ τους και τα αναψυκτικά τους σε καφετέρια από την οποία είχαν οπτική επαφή με το υποκατάστημα. Ξαφνικά σηκώνεται ο ένας και έχοντας μία τσάντα με περασμένο το λουρί της στον ώμο του-εκεί θα έβαζε τα κλοπιμαία μετά τη διάρρηξη των θυρίδων- κατευθύνεται στην είσοδο του υποκαταστήματος. Στη συνέχεια ακολουθούν και οι άλλοι.

Του τελικού…εγχειρήματος, είχαν προηγηθεί αρκετές «αυτοψίες» και βιντεοσκοπήσεις για  επιτόπια «μελέτη» των χώρων και των διαδρομών, που θα ακολουθούσαν από τους κολομβιανούς «παγκόσμιους διαρρήκτες». ΄Ετσι, οι αστυνομικοί, που έριξαν φως στην υπόθεση και ζήτησαν την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους τρεις, βρήκαν και βίντεο από προηγούμενες της κλοπής ημέρες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις