Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι το τέλειο βούτημα. Τα κουλούρια πορτοκαλιού είναι εύκολα και γρήγορα, ενώ είναι βέβαιο πως θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Για τη συνταγή δεν θα χρειαστείτε ζυγαριά, θα χρησιμοποιήσετε μόνο ποτήρια. Με μόνο 7 υλικά και σε μισή ώρα θα έχετε έτοιμα τα πιο λαχταριστά μπισκότα για τον καφέ σας αλλά και για σνακ στο γραφείο και το σχολείο.
Υλικά
1 μιση ποτήρι ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 σφ. κονιάκ
3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
1 κγ κανέλα
1 κγ γαρύφαλλο
2 κγ baking powder
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά μας και προσθέτουμε το baking powder. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύοντας σταθερά ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις.
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή επομένως μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν σταματάμε το ζύμωμα.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ενώ με ένα πιρούνι πιέζουμε λίγο όταν τα ακουμπήσουμε στο ταψί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικά καλούπια ζαχαροπλαστικής αν θέλετε να κάνετε σχέδια στα μπισκότα σας.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς ψήνουμε για μισή ώρα με 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να γίνουν τραγανά και να «ροδίσουν».