Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / PLUS / Ποδήλατο χωρίς ρόδες: Και όμως… κινείται
PLUS

Ποδήλατο χωρίς ρόδες: Και όμως… κινείται

Ποδήλατο χωρίς ρόδες: Ο απίστευτος τρόπος που λειτουργεί

Δύσκολα υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη Γη που να μην γνωρίζει τι είναι το ποδήλατο. Και φυσικά, άπαντες ξέρουν ότι για την κίνησή του φροντίζουν δύο τροχοί οι οποίοι βρίσκονται ο ένας πίσω από τον άλλο, συνδεδεμένοι με έναν μεταλλικό σκελετό. Παρ’ όλα αυτά, κατά την κρίση του Ουκρανού Sergii Gordieiev η κίνηση ενός ποδηλάτου δεν απαιτεί την ύπαρξη τροχών, και για να το αποδείξει επιστρατεύει όλη του τη φαντασία, υπερνικώντας τις όποιες προκλήσεις θέτει η φυσική. Μετά, λοιπόν, την εξέλιξη ποδηλάτων που κινούνται με τριγωνικούς αλλά και τετράγωνους τροχούς, ο Gordieiev αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ποδήλατο στο οποίο οι ρόδες… λάμπουν δια της απουσίας τους. Αντιθέτως, για να μπορέσει να κινήσει το ποδήλατο έχει δημιουργήσει κάποιου είδους ερπύστριες, κατασκευασμένες από ελαστικά, οι οποίες περιβάλλουν δύο μεταλλικές επιφάνειες σε μη συμβατικές γωνίες.

Κρίνοντας από την εμφάνιση του ποδηλάτου, ελάχιστοι θα πίστευαν ότι αυτό μπορεί, όντως, να αποδειχθεί λειτουργικό. Και όμως αυτό κινείται, ως μια ακόμα απόδειξη της αστείρευτης φαντασίας που χαρακτηρίζει τον δημιουργό του. Όπως, βέβαια, φαίνεται και από το βίντεο η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το ποδήλατο είναι πολύ μικρή, ενώ δεν φαίνεται ικανό να στρίβει με ευκολία. Από την άλλη, το δημιούργημα του Gordieiev αποτελεί έναν… μαγνήτη βλεμμάτων που είναι γεμάτα απορίες. Όσον αφορά τον λόγο που ο Ουκρανός προέβη στη συγκεκριμένη κατασκευή; Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο… «απλά για την πλάκα του».

Ακόμα μεγαλύτερη… πλάκα, βέβαια, έχουν τα σχόλια των επισκεπτών. Ένας αναφέρει ότι «επιτέλους κάποιος κατασκεύασε ένα μέσο μετακίνησης που είναι όσο γρήγορο όσο το να βαδίζεις, καταβάλλοντας 10 φορές μεγαλύτερη προσπάθεια». Τέλος, ένας χρήστης ανέφερε ότι το ποδήλατο «είναι καλό για άτομα που έχουν περιορισμένο χώρο για ποδήλατο. Περισσότερες προσπάθειες, λιγότερη απόσταση που διανύθηκε. Η τέχνη του να νιώθεις σαν να πηγαίνεις κάπου χωρίς ουσιαστικά να πηγαίνεις πουθενά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις