Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για την προοπτική να αναλάβει προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, για την ΑΕΚ και για τα κοινά στοιχεία Ελλήνων και Αργεντινών
Για την παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως προπονητής της ΑΕΚ μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα στο «Splendid AM 990» της Αργεντινής. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος της Αργεντινής αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει την Ρίβερ Πλέιτ ενώ στάθηκε και στη ζωή στην Ελλάδα και στα κοινά στοιχεία των Ελλήνων με τους Αργεντινούς.
Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα
Για τη βασική φιλοσοφία του ποδοσφαίρου του: «Αλλάζουμε κάποια πράγματα στην προπόνηση, δοκιμάζουμε αλλά η κεντρική ιδέα είναι μια, θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές».
Για τη μαγική σεζόν της ΑΕΚ: «Ήταν εξαιρετική η περσινή σεζόν. Παίξαμε με ένα συγκεκριμένο στιλ με παίκτης που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παίξαμε στο Europa με εξαιρετικές ομάδες. Δείξαμε το ποδόσφαιρο μας και μας βελτίωσε τόσο ως ομάδα, όσο και ως τεχνικό τιμ».
Για το αν ονειρεύεται να επιστρέψει στη Ρίβερ ως προπονητής: «Σκέφτομαι να επιστρέψω σαν οπαδός, στην κερκίδα με την οικογένεια μου. Είμαι οπαδός της Ρίβερ και σκέφτομαι μόνο να είμαι στην κερκίδα. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου δεν σκέφτομαι άλλες ομάδες. Οπότε στη Ρίβερ το σκέφτομαι μόνο ως οπαδός».
Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν πέρασε δύσκολα στη Ρίβερ και αν αυτό τον κάνει να μην σκέφτεται την επιστροφή: «Έχω στην καρδιά μου τη Ρίβερ αλλά και τη Μπάνφιλντ. Προσωπικά ζω προσπαθώντας να είμαι ευτυχισμένος. Αν κάπου νιώσω άσχημα τότε φεύγω».
Για την Ελλάδα και την εγκληματικότητα,
«Στην Ελλάδα αγαπούν την Αργεντινή. Οι Έλληνες μοιάζουν πολύ με τους Αργεντίνους. Η Αθήνα είναι τεράστια, έχει τον μισό κόσμο όλη της χώρας. Είναι μια χώρα που πέρασε μια κρίση και τώρα ανεβαίνει. Έχει εκπληκτική ιστορία, φανταστικά μέρη και πάρα πολύ τουρισμό. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια. Είναι πολύ θετικό που οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά γιατί τα ελληνικά είναι πολύ δύσκολα. Ο κόσμος εδώ θέλει να σε βοηθήσει. Είναι μια χώρα σχετικά ασφαλής. Δεν σε σκοτώνουν για ένα ζευγάρι παπούτσια αλλά υπάρχει εγκληματικότητα».
Για το γεγονός ότι τα παιχνίδια γίνονται κεκλεισμένων: «Σκότωσαν έναν αστυνομικό σε αγώνα βόλεϊ και γι’ αυτό δεν υπάρχει κόσμος στους αγώνες. Εδώ ζουν με πολύ πάθος το ποδόσφαιρο. Μοιάζει με τη Νότια Αμερική. Είναι περισσότερο από την Ιταλία το πάθος στην Ελλάδα».