Σημάδια ότι πρέπει να χωρίσω: Γιατί αυτό, μας μιλάει
Δεν ξέρω αν το έχεις νιώσει και εσύ, αλλά πολλές φορές το σώμα μας αντιδράσει πριν το μυαλό μας. Μπορεί κατά βάθος να γνωρίζουμε ποια είναι η σωστή απόφαση, αλλά να διστάζουμε να την πάρουμε, ή διστάζουμε να την αναγνωρίσουμε. Πάρε παράδειγμα μια σχέση, ας πούμε ερωτική. Η οποία γνωρίζεις καλά πως είτε είναι τοξική για εσένα, είτε σε προσβάλλει και δεν σου δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο για να εκφραστείς όπως θα ήθελες. Παρ΄ όλα αυτά αγνοείς τα σημάδια αυτά, γιατί έχεις συναισθήματα και παραμένεις σε μια κατάσταση, η οποία είναι θέμα χρόνου να λήξει. Μήπως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, συνειδητοποιείς πως το σώμα σου, προσπαθούσε ήδη να σε καθοδηγήσει προς την σωστή κατεύθυνση; Πως υπήρχαν ορισμένα σωματικά συμπτώματα, τα οποία φανέρωναν την καταπίεση ή την ανασφάλεια που βίωνες;
Τέτοια σημάδια, συνήθως είναι:
Μόνιμη εξάντληση ψυχική και συναισθηματική
Και τι εννοούμε με αυτό; Η όρεξη μειώνεται ή υπάρχουν διαταραχές, μυϊκή ένταση, προβλήματα στην πέψη, λιγότερος ύπνος, ακόμη και αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού.
Ενοχλήσεις στο στομάχι
Για πολλούς το στομάχι είναι το όργανο που φανερώνει και στην ψυχολογική τους κατάσταση. Θα έχεις ακούσει πως αρκετοί όταν είναι στρεσαρισμένοι έχουν γαστρεντερικά συμπτώματα. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις που υπάρχει έντονη ψυχολογική πίεση. Πολύ πιθανό να εμφανιστούν έντονοι στομαχόπονοι ή ναυτία.
Έντονη πίεση στο κεφάλι ή πονοκέφαλοι
Νομίζω πως το συγκεκριμένο σύμπτωμα έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλους μας. Και δεν μιλάμε για τον πονοκέφαλο που προέρχεται από κάποιο σωματικό πρόβλημα, αλλά για τις περιπτώσεις που η ψυχολογική πίεση σωματοποιείται. Σε έναν καβγά, ή σε συνεχείς τσακωμούς, είναι πολύ πιθανό να νιώθεις ένταση και πίεση στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σου, λόγω της έντονης ενεργοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής, όταν βιώνουμε έντονα και στρεσογόνα συναισθήματα.
Δυσφορία στην αναπνοή
Είναι ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα στις περιπτώσεις που υπάρχει ψυχολογική πίεση, άγχος, στρες, και συναισθηματική κατάπτωση. Είναι πολύ πιθανό, -όταν μια σχέση δεν μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς, ή φοβόμαστε πως αυτά που θα πούμε θα προκαλέσουν οργή και ξεσπάσματα- να καταπιεζόμαστε, με αποτέλεσμα να εμφανίζουμε συμπτώματα που συναντάμε σε κρίσεις άγχους.