Πώς να βρω σύντροφο: Μήπως να δοκιμάσεις το Contra Dating;

PLUS

Πώς να βρω σύντροφο: Μήπως να δοκιμάσεις το Contra Dating;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ώρα να φλερτάρεις με άτομα που δεν σου αρέσουν εμφανισιακά

27.01.2024 | 11:48

Σοβαρά τώρα, στον κόσμο του έρωτα, η εμφάνιση μετράει. Δεν ψάχνουμε τον πιο ωραίο άνθρωπο του κόσμου, ωστόσο, αν δεν υπάρχει η πρώτη έλξη, που βασίζεται αποκλειστικά στο «έξω» του άλλου, δύσκολα θα ενδιαφερθούμε για να γνωρίσουμε το μέσα. Θα τον κάνουμε φίλο μας και θα αγαπήσουμε τον χαρακτήρα του.

Γιατί οι γυναίκες ερωτεύονται τους αλήτες

Το θέμα είναι ότι εσύ στηρίζεις το παραπάνω, και καλά κάνεις, και βγαίνεις με άτομα που σου αρέσουν εμφανισιακά, και απορρίπτεις όλους τους άλλους και έχεις βαρεθεί να είσαι single. Λες ότι αν είναι καλό παιδί, μπορούμε να του πάρουμε μία πάστα κι όχι να βγούμε ραντεβού, και σε στηρίζουμε. Μήπως, όμως, η λύση είναι να σταματήσεις για μια στιγμή και να δοκιμάσεις το contra-dating;

Να ξεκινήσουμε από το βασικό: Τι είναι το contra-dating;

Πρόκειται έναν όρο που αφορά στο να βγαίνεις ραντεβού με άτομα που δεν είναι καθόλου ο τύπος σου. Γιατί να το κάνεις αυτό; Επειδή μόνος σου μπαίνεις σε κουτάκια και λες «όχι» σε κόσμο που μπορεί να σου ταιριάζει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις.

Πώς να κάνεις contra-dating;

Πάρε αυτή τη λίστα με τα must χαρακτηριστικά του εν δυνάμει συντρόφου σου, και σκίσε τη. Έχεις πει πως αν ο άλλος έχει κοντά μαλλιά, δεν τον θέλεις; Ε, τώρα μπορείς να αρχίσεις να κοιτάς και τέτοια αγόρια. Επιμένεις πως σου αρέσουν μόνο οι μελαχρινές; Να σου θυμίσουμε πως η Μάργκο Ρόμπι είναι κατάξανθη, και πανέξυπνη, και υπερταλαντούχα. Ίσως, ΙΣΩΣ, να απορρίπτεις εκείνους που σου ταιριάζουν, επειδή έχεις συγκεκριμένα κολλήματα με το εξωτερικό κομμάτι. Όχι, δεν χρειάζεται να δώσεις ευκαιρίες σε ανθρώπους που δεν σου αρέσουν ούτε λίγο. Ναι, χρειάζεται να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να γίνεις πιο ευέλικτος, όταν πρόκειται για επιφανειακά χαρακτηριστικά.

Σημάδια ότι η σχέση δε θα κρατήσει: Μήπως εθελοτυφλούμε;

Η ψυχολόγος Αγγελική Τσαρδούλια παρουσιάζει τα σημάδια μιας σχέσης που από την αρχή έχει προβλήματα:

1. Από την αρχή ο ένας τάζει απίστευτα πράγματα στον άλλο, προκειμένου να τον κάνει να επενδύει περισσότερο συναισθηματικά. Του δίνει το ερέθισμα να κάνει όλη τη «δουλειά».

2. Ο ένας κάνει περισσότερες υποχωρήσεις από τον άλλο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισορροπία. Είναι OK να μη θέλει να σου προσφέρει όσα προσφέρεις εσύ, όμως όταν προσφέρεις μόνο εσύ, κάποια στιγμή σού αδειάζει τα ψυχικά αποθέματα. Δεν μπορείς να αλλάξεις τον άλλο, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργείς εσύ!

3. Δεν υπάρχει επαρκής επικοινωνία μεταξύ σας, με αποτέλεσμα να βγάζει το φίδι από την τρύπα ο ένας από τους δύο! Συχνά το άλλο άτομο για να αποφύγει τον επερχόμενο καβγά συνηθίζει να θυμώνει ή να αποφεύγει εντελώς τον άλλο, πράγμα που δεν βοηθάει στην επίλυση των ουσιωδών ζητημάτων.

4. Η στασιμότητα είναι το μεγαλύτερο δηλητήριο! Αν δεν σε υποστηρίζει ο σύντροφός σου να προοδεύεις και να τολμάς το επόμενο βήμα τότε ποιος;;; Χρειάζεσαι ένα σύμμαχο, να σου δίνει δύναμη και να στηρίζει τις προσπάθειές σου, να χαίρεται με τις χαρές σου, όχι ένα εμπόδιο στην προσωπική σου ανάπτυξη!

5. Οι διαφορετικές κατευθύνσεις, οι διαφωνίες σε ζητήματα καθημερινότητας, και η έλλειψη ενσυναίσθησης μπορούν να δημιουργήσουν δυσκολία στο συμβιβασμό, δυσαρέσκεια, τύψεις ή και να φέρει στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα.

 

Ετικέτες
Exit mobile version