Τα brownies αποτελούν τον πιο γλυκό πειρασμό και κανείς στη θέα του δε μπορεί να αντισταθεί. Τα brownies τα βρίσκουμε σε διάφορες μορφές και είτε μπορεί να είναι παχύρευστα είτε να μοιάζουν με κέικ, ανάλογα με την πυκνότητα που θα τους δώσουμε. Συνήθως στο πάνω μέρος διαθέτουν μια γυαλιστερή κρούστα η οποία έχει σπάσει όσο αυτά ψήνονται. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, γλάσο, τυρί κρέμα, κομματάκια σοκολάτας ή άλλα συστατικά. Μια παραλλαγή που παρασκευάζεται με καστανή ζάχαρη και βανίλια αντί για σοκολάτα στο μείγμα, ονομάζεται ξανθό brownie ή blondie. Το brownie αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 19ου αιώνα και διαδόθηκε εκεί κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Δείτε παρακάτω μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας brownies.
Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- 120 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 50 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και βάζεις σε ταψάκι λαδόκολα
- Πολτοποιείς 3 ώριμες μπανάνες και στη συνέχεια προσθέτεις το φυστικοβούτυρο και ανακατεύεις το μείγμα μέχρι να γίνει λείο
- Κοσκίνισε μέσα το κακάο, ανακατεύεις και μεταφέρεις το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί
- Ψήνεις σε ζεστό φούρνο για 22 έως 30 λεπτά. Άφησε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψεις σε φέτες