Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης για αγρότες: Η Ελλάδα είναι υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παύση της αγρανάπαυσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αγρότες: Η Ελλάδα είναι υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παύση της αγρανάπαυσης

Μητσοτάκης για αγρότες: Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως οι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να βρουν λύση για την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Ουγγαρίας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτών, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παύση της αγρανάπαυσης.

«Στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής η Ουγγαρία δεν μας επέτρεψε την ομοφωνία για την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, αλλά και την υποστήριξη για την Ουκρανία. Είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα θα καταφέρουμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Είναι πολύ σημαντικό να αποδεσμεύσουμε τους επιπλέον πόρους και να εξασφαλίσουμε τους εξτρά πόρους για την Ουκρανία, είμαστε αποφασισμένοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να βρούμε λύση.

Στο θέμα των αγροτών, η Ελλάδα είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παύση της αγρανάπαυσης, καθώς θα αποδεσμευτούν πρόσθετες εκτάσεις για να μπορέσουν να καλλιεργηθούν. Η ελληνική πολιτεία βρίσκεται κοντά στον πρωτογενή τομέα και, στο μέτρο του εφικτού, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις