Έκλεβαν με καμουφλάζ ένα… νήπιο στο καρότσι

ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεβαν με καμουφλάζ ένα… νήπιο στο καρότσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Συνελήφθη ζευγάρι

09.02.2024 | 21:54

Σπάνιο ναι, πρωτοφανές, όμως, όχι… Ένα ζευγάρι, προχωρούσε σε κλοπές εργαλείων, παιγνιδομηχανών και άλλων αντικειμένων από υποκαταστήματα της ίδιας αλυσίδας καταστημάτων, χρησιμοποιώντας σαν «Δούρειο Ίππο», ένα νήπιο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με την εμφάνιση του καροτσιού με το μικρό παιδί, επιτύγχαναν τον πρώτο στόχο τους, που ήταν, παριστάνοντας οι ίδιοι τους πελάτες,  να αποσπάσουν την εμπιστοσύνη και να μην κινήσουν την πάρα μικρή υποψία στους υπαλλήλους της αλυσίδας καταστημάτων. Γνωρίζοντας τα πάντα για τη διαρρύθμιση και τους τρόπους λειτουργίας των καταστημάτων,  έθεταν σε εφαρμογή  κυρίως δύο σχέδια για να αφαιρέσουν τα προϊόντα και να βγουν στο δρόμο, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Στη μία περίπτωση τα έκρυβαν στο καρότσι, κάτω από το στρωματάκι του νήπιου-ποιος να ερευνήσει ένα παιδάκι- ενώ στη δεύτερη, προκαλούσαν, ως και βραχυκύκλωμα στο συναγερμό και πάνω στην… αναμπουμπούλα, γίνονταν καπνός! Το ζευγάρι των ημεδαπών, 25 και 19χρόνων, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, προέβαινε, λέει η Αστυνομία, συστηματικά, σε κλοπές εμπορευμάτων από καταστήματα της ίδιας αλυσίδας, σε Αγία Βαρβάρα, Ταύρο και Μάνδρα.

Συνελήφθησαν δε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, στην περιοχή της Μάνδρας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή.

Πώς εξιστορεί τα απίστευτα, πλην αληθινά, η ίδια η Αστυνομία:

Αρχικά αναφέρεται ότι οι… βόλτες με το παιδικό καρότσι, ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.  «Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας, μετέβαιναν, κατά τις ώρες λειτουργίας στα καταστήματα, που είχαν στοχοποιήσει και προσποιούνταν τους πελάτες. Συνόδευαν πάντα σε παιδικό καροτσάκι  νήπιο, προκειμένου να μην κινούν υποψίες στο προσωπικό ασφαλείας και ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη διαρρύθμιση των εμπορικών καταστημάτων.

Αφού προσέγγιζαν τους χώρους που εκτίθεντο  τα εργαλεία και οι παιχνιδομηχανές, ένας εκ των δύο τοποθετούσε τα επίμαχα προϊόντα στο καλάθι αγοράς και περιπλανούνταν στους χώρους. Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, είτε αφαιρούσαν το περιεχόμενο και το απέκρυπταν στο παιδικό καροτσάκι στην περίπτωση των εργαλείων, είτε διέφευγαν από βοηθητικές εξόδους, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας.

Και βραχυκύκλωμα

Στις περιπτώσεις των παιχνιδομηχανών που έφεραν σύστημα ασφαλείας με ηχητική δυνατότητα, προκαλούσαν βραχυκύκλωμα στο σύστημα, εκμεταλλευόμενοι τον εξοπλισμό του καταστήματος. Βρίσκονταν σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους, απασχολώντας ο ένας εκ των δύο το προσωπικό, ώστε να διαφύγει ο έτερος με το καροτσάκι εντός του οποίου είχαν αποκρύψει τα κλοπιμαία. Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών 21 εργαλείων και 3 παιχνιδομηχανών σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών.

Σε έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρεις παιχνιδομηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές, σετ τρυπανιών, το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάπραξη των κλοπών και το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Αναφέρθηκε αρχικά ότι το γεγονός της χρησιμοποίησης για καμουφλάζ του νηπίου δεν είναι πρωτοφανές, γιατί κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στα Ιωάννινα πριν από καιρό. Δύο αλλοδαπές, σε εκείνη την περίπτωση, προκειμένου να αφαιρούν προϊόντα από τα ράφια ενός Σούπερ Μάρκετ, χρησιμοποιούσαν ένα μωρό στο καρότσι. Οι γυναίκες, πήγαιναν στο κατάστημα με το παιδικό καρότσι  και έκρυβαν τα προϊόντα στις θήκες του ή σε μια μεγάλη τσάντα, που, δήθεν, περιείχε βρεφικά είδη!

Με τον τρόπο αυτό, διέπραξαν διαδοχικές κλοπές από τρία διαφορετικά καταστήματα Σούπερ Μάρκετ στα Ιωάννινα,  και διέφυγαν με κλεμμένα είδη που η συνολική αξία τους έφθανε τα 1.000 ευρώ. Από την έρευνα μετά τις καταγγελίες των υπευθύνων, εξιχνιάστηκαν οι τρεις  κλοπές. Ταυτοποιήθηκαν, τότε, τα στοιχεία μόνο της μιας αλλοδαπής και του… παιδιού της (!) και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή από κοινού κατ’ εξακολούθηση που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Exit mobile version