Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

04

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Άρης: Ποια ομάδα θα βρεθεί στους 4;
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Άρης: Ποια ομάδα θα βρεθεί στους 4;

ΠΑΟΚ - Άρης: Ντέρμπι Θεσσαλονίκης για την φάση των 8 στο Κύπελλο Ελλάδος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (15/2) ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ για την φάση των 8 αλλά και ένα εισιτήριο στους 4. Όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν σε ουδέτερο γήπεδο στο Ηράκλειο Κρήτης στα Δύο Αοράκια. Στην τελευταία τους αναμέτρηση, οι δύο ομάδες που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα, είχε νικήσει ο Άρης με σκορ 77-63.

Τα δεδομένα και οι δηλώσεις του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός του ΠΑΟΚ για το αποψινό παιχνίδι:

“Πρέπει να ξεχωρίσουμε την διαδικασία του πρωταθλήματος με το Κύπελλο, με τη λογική ότι στο πρωτάθλημα μετράει και τι κάναμε με τον Άρη στο πρώτο παιχνίδι που το κερδίσαμε, άρα συνολικά στη διαδικασία του πρωταθλήματος είμαστε 1-1. Όσον αφορά το Κύπελλο είναι μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση με διαφορετικό φορμάτ. Η διαδικασία του νοκ άουτ το κάνει ιδιαίτερο το φορμάτ και το παιχνίδι. Θεωρώ ότι το παιχνίδι που παίξαμε το τελευταίο μόνο χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να βγουν και ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία του παιχνιδιού για συμπεράσματα, ώστε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο για μεγαλύτερη διάρκεια. Γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι μπορέσαμε να είμαστε έτσι όπως θέλαμε για περίπου 25 λεπτά και θέλουμε να τα επεκτείνουμε για τα 40″.

Για τους ξένους που ήρθαν στην ομάδα: “Είναι σίγουρο ότι δεν έχουν αφομοιώσει την φιλοσοφία ή την τακτική μας σε επίπεδο που να θεωρούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και οι ίδιοι νιώθουν εντάξει ότι έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Σε τέτοιες διαδικασίες πάντα μετράει η ψυχολογία. Δηλαδή να κλείσουμε τα κενά που θα έχουμε όσον αφορά το ότι δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα οι παίκτες με μεγάλη διάθεση, ομαδικότητα, αλληλοκάλυψη των παικτών και να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε να μη φανεί το κενό που υπάρχει γιατί είναι πολλοί οι παίκτες μας που έχουν έρθει τελευταία. Δεν είναι καν όλοι μαζί ούτε δέκα μέρες”.

Επίσης ο Φρίντρικσον αναφέρει ότι: “Η μάχη θα γίνει στο παρκέ, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας”. 

Για το τι έχει αλλάξει μετά την ήττα από τον Άρη: “Δουλέψαμε κάποια πράγματα στην προπόνηση. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, να προσαρμοστούμε στο στιλ παιχνιδιού τους και επίσης να εστιάζουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας επειδή έχουμε τρεις νέους παίκτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη την επίθεσή μας. Είναι επίσης καλό να νικήσεις μία ομάδα από την οποία έχασες λίγες μέρες πριν για να πάρεις εκδίκηση”.

Για το αν θα τους βοηθήσει το γεγονός ότι θα υπάρχουν στο γήπεδο οπαδοί όλων των ομάδων: “Φυσικά, όταν έχεις τους οπαδούς σου στο γήπεδο θα σου δώσουν κάποιου είδους πλεονέκτημα, επιπλέον ενέργεια. Θα είναι ουδέτερο γήπεδο, οπότε θα είναι ποιος το θέλει περισσότερο. Η μάχη θα γίνει στο παρκέ, οπότε πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας”.

Για το τι κάνει τον Άρη δυνατό αντίπαλο για αυτούς: “Παίζουν physical, βάζουν πολλή πίεση, προστατεύουν καλά το στεφάνι με αθλητικά παιδιά”

Για το γεγονός ότι η διοργάνωση διεξάγεται στο Ηράκλειο: “Είναι ωραίο να πηγαίνεις κάπου διαφορετικά. Είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο και ελπίζω πως θα γίνει ένα ωραίο τουρνουά”.

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: “Είναι το καλύτερο επίπεδο στο οποίο έχω παίξει. Υπάρχει σκληράδα και ποιότητα στη λίγκα, πάντα υπάρχει ανταγωνισμός και πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει πολύ η εμπειρία εδώ και ελπίζω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως παίκτης”.

Τα δεδομένα και οι δηλώσεις του Άρη – Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης

Για τις διαφορές σε σχέση με τα ματς του πρωταθλήματος: “Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό, είναι μία άλλη διοργάνωση. Μπορεί να έχουν μεσολαβήσει μερικές μέρες, αλλά κατά τη γνώμη μου το πνευματικό κομμάτι θα παίξει σημαντικό ρόλο, πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συναισθήματα μπορεί να έχουμε μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα. Να είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη σκληρή μάχη, όπου θα πρέπει να δείξουμε την ταυτότητα, τον χαρακτήρα μας και να δώσουμε το 100% ξεκινώντας από την άμυνά μας. Και από εκεί και έπειτα έχοντας λίγο πιο έξυπνες επιλογές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην επίθεση και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μία ακόμα νίκη”.

Για το αν εντοπίζει ακραία συναισθήματα στην ομάδα του μετά τις τελευταίες μεγάλες νίκες: “Η αλήθεια είναι πως όχι. Έχουμε διανύσει ένα 40ήμερο όπου η ομάδα έχει κάνει 7/8 και μάλιστα με πολύ σημαντικές νίκες την τελευταία εβδομάδα. Εμείς οι προπονητές έχουμε πάντα άγχος για το πώς θα παρουσιαστούμε στην επόμενη αναμέτρηση. Ειλικρινά θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να έχω μια έστω και τεχνητή κρίση, αλλά τα παιδιά μας έχουν δείξει ότι ανταποκρίνονται εξαιρετικά. Φαίνονται διψασμένοι, με τρομερό κίνητρο και παρότι υπάρχει πάρα πολλή κόπωση, φαίνεται ότι σε όλα τα παιχνίδια, αν όχι από το ξεκίνημα φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών αντιδρούμε, μετά δρούμε και βλέπουμε την εικόνα που θέλουμε. Ελπίζω ότι και αύριο θα είμαστε έτσι. Εύχομαι να το ευχαριστηθούμε”.

Για το αν έχει περάσει από το μυαλό του να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με ένα τρόπαιο: “Ειλικρινά όχι. Ούτε το έχουμε σκεφτεί αυτό το πράγμα. Δεν το λέω για να το πω. Έτσι έχουμε μάθει, έχουμε παίξει πάρα πολλούς αγώνες, στο πρωτάθλημα και στο Eurocup. Η σκέψη μας δεν μπορεί να πηγαίνει μακριά, αν το κάνουμε αυτό θα αποπροσανατολιστούμε. Κοιτάζουμε μόνο το αυριανό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε ταπεινοί”.

Για το ταβάνι του Άρη: “Δεν έχουμε συγκεκριμένους στόχους βάσει κατάκτησης θέσης ή αριθμό νικών. Για μας στόχος είναι η επόμενη κατοχή κι έτσι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Ξαφνικά κοιτάς τη βαθμολογία, κοιτάς τι έχεις κάνει και συνειδητοποιείς ότι αν είσαι συνεπής, ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να το αλλάξουμε αυτό, θέλουμε να ευχαριστιόμαστε κάθε στιγμή στο παρκέ, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στο τέλος της χρονιάς να δούμε τι έχουμε καταφέρει”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS B.C. (@aris.bc.official)

Οι δηλώσεις του Μποχωρίδης: “Φέτος είναι πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την ομάδα”

Για τον φετινό Άρη“Φέτος είναι πολύ ιδιαίτερη χρονιά για όλη την ομάδα, δείχνει να έχει βρει τα πατήματά της. Φέτος μας βοηθά πολύ και το Eurocup, με τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα, να δένεται ο κόσμος μαζί της, να έχουμε και εμείς ρυθμό ώστε να δίνουμε κάτι παραπάνω βοηθάει. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Άρη”.

Για τις διαφορές με το προηγούμενο ματς με τον ΠΑΟΚ: “Θα είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι, δεν πρέπει να μείνουμε στο τι έγινε στο ματς στο Παλέ. Νομίζω θα κρατήσουμε ότι κάναμε αρκετά λάθη και τακτικά και μέσα στο παιχνίδι. Θέλω να μπούμε δυνατά, μέσα από την ενέργειά μας, μέσα από την άμυνά μας και να μπορέσουμε να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι μπορούμε και πάλι να πάρουμε τη νίκη”.

Για το πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις τον ίδιο αντίπαλο μέσα σε λίγες μέρες: “Όλα τα παιχνίδια, ειδικά τα νοκ άουτ, κρύβουν κινδύνους. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, επειδή πήραμε τη νίκη δε σημαίνει κάτι. Σίγουρα το Παλέ μάς δίνει μια έξτρα ώθηση, ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ άξιος αντίπαλος αλλά αν μπούμε με την ενέργεια που πρέπει, πιστεύουμε πως θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Για το αν φαντάζεται τι θα γίνει σε ενδεχόμενη κατάκτηση Κυπέλλου: “Δεν θέλω να το φαντάζομαι. Πρέπει να έχουμε τα μυαλά στο κεφάλι μας. Περάσαμε μια εβδομάδα που ίσως ήταν η καλύτερη που είχα ποτέ στον Άρη. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, ούτε στις ήττες να απογοητευόμαστε. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, πρώτα να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και μετά θα δούμε τον επόμενό μας αντίπαλο να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που είναι φαβορί, εμείς είμαστε αουτσάιντερ και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS B.C. (@aris.bc.official)


Το πρόγραμμα για την φάση των 8

15/2

Παναθηναϊκός – AEK (18:00)

16/2

Ολυμπιακός – Περιστέρι (18:00)

Προμηθέας Πατρών – Πανιώνιος (21:00)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@hellenicbf)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις