Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

05

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ: Ποιες ομάδες θα πάνε στον τελικό;
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ: Ποιες ομάδες θα πάνε στον τελικό;

Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ: Τα δεδομένα των ομάδων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (17/2) θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, Παναθηναϊκός – Άρης και Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών, στο Ηράκλειο Κρήτης “Δύο Αοράκια”.

Παναθηναϊκός – Άρης (18:00)

Οι δύο ομάδες στα τελευταία 10 παιχνίδια που έχουν έρθει αντιμέτωπες, τις περισσότερες νίκες τις έχει ο Παναθηναϊκός με 7 νίκες, ενώ οι άλλες 3 να είναι του Άρη. Να σημειωθεί ότι, στην τελευταία του αναμέτρηση ο Άρης είχε επικρατήσει με σκορ 70-73 στο πρωτάθλημα, εκτός έδρας.

Ο Βιλντόσα αναμένεται να προφυλαχθεί από τον σημερινό ημιτελικό, συνεπώς ο Αλεκσάνταρ Μπαλτσερόφσκι θα πάρει τη θέση του στην εξάδα των ξένων. Ο περιφερειακός της ομάδας του, Εργκίν Αταμάν, αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο ίδιο γόνατο, όπου είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, με αποτέλεσμα να περάσει μέχρι και την πόρτα του χειρουργείου.

Ο Άρης έχει καταφέρει να κάνει ένα σερί 6 νικών, με δύο παιχνίδια να είναι Ευρωπαϊκά (Τρέντο και Ράτιοφαρμ Ούλμ), 2 παιχνίδια ντέρμπι στο πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός) και ένα κύπελλο (ΠΑΟΚ). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα τραυματισμού στο ρόστερ.

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών (21:00)

Οι δύο ομάδες στα τελευταία 10 παιχνίδια που έχουν παίξει, ο Ολυμπιακός έχει τις περισσότερες νίκες 9 στο σύνολο με την μια που έχει ο Προμηθέας να ήταν σε φιλικό στις 7/9/2023 με σκορ 61-45. Να σημειωθεί ότι, το μεγαλύτερο σκορ που έχει κάνει ο Ολυμπιακός ήταν στις 30/5/2022 με σκορ 116-73.

Η ομάδα του Γιάννη Μπαρτζώκα δεν θα έχει στην διαθεσή του, τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Οι Πειραιώτες, βρίσκονται σε φόρμα και έρχονται με ένα σερί 7 νικών, με το ένα από τα εφτά να είναι με τον Προμηθέα με σκορ 81-57. Από την άλλη ο Προμηθέας προέρχεται από 3 σερί νίκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις