Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σίτνεϊ Σουίνι νέα ταινία: Η σταρ του «Euphoria» καλόγρια σε θρησκευτικό θρίλερ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σίτνεϊ Σουίνι νέα ταινία: Η σταρ του «Euphoria» καλόγρια σε θρησκευτικό θρίλερ

Οι τέλειες αναλογίες σε πρόσωπο και σώμα

Η πανέμορφη Σίντνεϊ Σουίνι, η οποία έγινε ευρέως γνωστή για τον ρόλο της στην εφηβική δραματική σειρά «Euphoria», έρχεται στη μεγάλη οθόνη πρωταγωνιστώντας σε μία θρησκευτική ταινία τρόμου με τίτλο «Άσπιλη» (Immaculate). Μάλιστα, η νεαρή σταρ έχει αναλάβει και την παραγωγή, με την καριέρα της να μοιάζει έτοιμη για.. .εκτόξευση και τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ να βλέπουν στο σέξι πρόσωπό της ήδη τους επόμενους ρόλους.

Παλαιότερα η Sydney δήλωσε ότι η μεγαλύτερη παρανόηση που έχουν οι άνθρωποι γι’ αυτήν είναι ότι είναι απλώς «μια χαζή ξανθιά με μεγάλα στήθη». Η ηθοποιός, από μικρή είχε ανασφάλεια με το μέγεθος του στήθους της. Μάλιστα, κάποια στιγμή, όταν πήγαινε στο Λύκειο, σκέφτηκε τη χειρουργική επέμβαση μείωσης. «Συνήθιζα να ένιωθα άβολα για το πόσο μεγάλα ήταν τα στήθη μου και έλεγα ότι όταν έκλεινα τα 18, επρόκειτο να κάνω επέμβαση για το στήθος για να τα μικρύνω.

Η μαμά μου μου είπε: “Μην το κάνεις. Θα το μετανιώσεις στο κολέγιο” και είμαι πολύ χαρούμενη που δεν το έκανα. Μου αρέσουν. Είναι οι καλύτεροί μου φίλοι», είχε πει στο Glamour. Σε προηγούμενη συνέντευξή της, η Sydney είπε: «Επιδείξτε ό,τι έχετε. Κάντε το δικό σας. Θέλω να δείξω στα κορίτσια ότι είναι εκπληκτικό και όμορφο και ενδυναμωτικό να έχουμε τα σώματα που έχουμε. Το σώμα όλων είναι όμορφο. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι χαρούμενος μέσα σου είναι όταν το δείχνεις πραγματικά στους άλλους ανθρώπους».

Η σταρ του «Euphoria» καλόγρια σε θρησκευτικό θρίλερ

Στο Immaculate, η Σίντνεϊ Σουίνι υποδύεται τη Σεσίλια, μια νεαρή καλόγρια με έντονο το αίσθημα της πίστης, η οποία καταλήγει να ανακαλύπτει τρομακτικές και απεχθείς αλήθειες στο ταξίδι της στην ευρωπαϊκή ύπαιθρο σε ένα ιταλικό μοναστήρι. Τα γυρίσματα για την «Άσπιλη» έγιναν στη Ρώμη, ενώ μόλις κυκλοφόρησε και το επίσημο τρέιλερ. Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 21 Μαρτίου από την The Film Group.

Σκηνοθεσία: Μαίκλ Μόχαν

Ηθοποιοί: Σίντνεϊ Σουίνι, Σιμόνα Ταμπάσκο, Άλβαρο Μόρτε

Είδος: Τρόμου

Μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες στον κλάδο

Η Σίντνεϊ Σουίνι έγινε πρωτοσέλιδο αφού πυροδότησε φήμες για φλερτ με τον συμπρωταγωνιστή Γκλεν Πάουελ λόγω της έντονης χημείας τους αλλά είναι σε μακροχρόνια σχέση με τον αρραβωνιαστικό της, Τζόναθαν Νταβίνο. Οι φήμες μάλιστα διαψεύσθηκαν αμεσως και από τους δύο. Η σταρ, που όπως λένε διαθέτει και μυαλό και ομορφιά, πιστώνεται ως μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες στον κλάδο, με πολλούς να μιλούν και για την ασυνήθιστη ομορφιά της. Λέγεται ότι έπεισε τους γονείς της να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες όταν ήταν μόλις 14 ετών, παρουσιάζοντάς τους ένα πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο. Αυτό οδήγησε σε ρόλους στις σειρές 90210, το Grey’s Anatomy και το Handmaid’s Tale, πριν από το μεγάλο της «μπαμ» στο Euphoria του HBO το 2019, παίζοντας την Cassie. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε και στο White Lotus.

Ο λόγος που είναι… τόσο όμορφη

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Onur Gilleard, οφείλεται σε μια ενδιαφέρουσα «χρυσή τομή» όσον αφορά την αναλογία των φυσικών χαρακτηριστικών της 26χρονης ηθοποιού. Ο Δρ Gilleard λέει χαρακτηριστικά: «Η ομορφιά της Sydney Sweeney βασίζεται στο γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είναι συμμετρικά και στενά ευθυγραμμισμένα με τέλεια αρμονία και αναλογία. «Αυτές οι ιδανικές αναλογίες προσώπου αναφέρονται συχνά ως “χρυσή τομή”. Η χρυσή τομή στις αναλογίες του προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί τόσο οριζόντια, γνωστός ως “κανόνας των πέμπτων”, όσο και κάθετα, γνωστός ως “κανόνας των τρίτων”».

Ρίχνοντας μια ματιά στα χαρακτηριστικά του προσώπου της Sydney, ο Δρ Gilleard σημειώνει ότι υπάρχουν πολλοί «κανόνες αναλογίας» όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα και η ηθοποιός τηρεί σχεδόν όλες τις απαιτήσεις για τη δημιουργία της «κλασικής ομορφιάς». «Εκτός από τη συνολική αρμονία του προσώπου, τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά έχουν τις δικές τους συγκεκριμένες αναλογίες και διαστάσεις που συμβάλλουν στην ελκυστικότητα».

 

Ο κανόνας των τρίτων

«Ο κανόνας των τρίτων υπαγορεύει ότι το μήκος του μετώπου πρέπει να ταιριάζει με το μήκος της μύτης, το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να ισούται με την απόσταση μεταξύ του πυθμένα της μύτης και του πηγουνιού». «Για παράδειγμα, μια ελκυστική γυναικεία μύτη, όταν την βλέπει κανείς από το πλάι, πρέπει να έχει μια απαλή καμπύλη, η προβολή της (η ποσότητα που προεξέχει από το πρόσωπο) πρέπει να είναι περίπου τα δύο τρίτα του μήκους της και η γωνία μεταξύ της μύτης και του χείλους πρέπει να πέσει μεταξύ 95-100 μοίρες». «Όταν το βλέπουμε από μπροστά, το πλάτος της μύτης θα πρέπει να είναι ίσο με την απόσταση μεταξύ των εσωτερικών πλευρών των ματιών και το ρινικό άκρο πρέπει να αποτελεί το ένα τρίτο του συνολικού πλάτους της μύτης».

«Η ιδανική θέση του πηγουνιού θεωρείται ότι είναι περίπου 1 χιλιοστό πίσω από μια κάθετη γραμμή που πέφτει από το άνω χείλος. Τέλος, τα ψηλά, καλά καθορισμένα ζυγωματικά είναι ένας σημαντικός δείκτης της γυναικείας ομορφιάς. Όταν αναλύεται το πρόσωπο της Sidney Sweeney, σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ακολουθούν τις χρυσές αναλογίες που περιγράφονται παραπάνω, γι’ αυτό και αναφέρεται ως “κλασική ομορφιά”».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις