Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Νταλάρας Mega – Δώρα Αναγνωστοπούλου: Η καριέρα, ο αδερφός του, η Ελλάδα και η Άννα
LIFESTYLE

Νταλάρας Mega – Δώρα Αναγνωστοπούλου: Η καριέρα, ο αδερφός του, η Ελλάδα και η Άννα

Νταλάρας Mega - Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Τον έβλεπα μετά από χρόνια, ερχόταν με μια ντακότα» θυμάται ο τραγουδιστής - Δείτε το βίντεο

Νέες αιχμές για όσους καλλιτέχνες διαφημίζουν μπιφτέκια – όπως είχε κάνει πριν από λίγο καιρό για τον Κωνσταντίνο Αργυρό – άφησε το βράδυ της Δευτέρας ο Γιώργος Νταλάρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA με αφορμή τα τραγούδια του για την Κύπρο. Όπως είπε ο Γιώργος Νταλάρας «είναι άλλο πράγμα το τραγουδάω στην Κύπρο και άλλο το τραγουδάω για την Κύπρο. Για μένα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά με το τραγουδάω στην Κύπρο. Ε, και; Στην Καβάλα, την Κρήτη δεν τραγουδάς;». «Όταν εγώ έχω πάει 30 φορές για να τραγουδήσω στην Κύπρο από το 1969 και έχω πάει 200 φορές για να τραγουδήσω για την Κύπρο. Άρα εσύ που με κοιτάς από μακριά και λες “τι κάνεις εκεί;” και κάποια τρολ λένε ότι “διαφημίζω την Κύπρο”, σου θυμίζω, αδερφέ η Κύπρος δεν είναι μπιφτέκι. Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Άρα λοιπόν πρέπει να σοβαρευτούμε».

«Τον λίγο χρόνο που έχει μείνει θα λέω τα πράγματα όπως έχουν γίνει. Σε άλλους δεν αρέσει σε άλλους αρέσει» πρόσθεσε με νόημα ο Γιώργος Νταλάρας, θυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο είχε απαντήσει όταν ρωτήθηκε για την κόντρα με Αργυρό και Ρέμο. Εξηγώντας τη στάση του αυτή όσον αφορά την Κύπρο είπε ότι «είναι δική μου επιλογή και δικό μου το φορτίο. Μπορεί να έκανα και κακό στη δουλειά μου ορισμένες φορές όσον αφορά στο πώς το αντιλαμβάνονται οι εταιρείες. Έκανα δουλειά σε βάθος και είναι παρακαταθήκη στα σχολεία και τα πεπραγμένα για την Κύπρο». Όπως πρόσθεσε «για μένα ήταν πολύ σημαντικό να συμμετέχω στον αγώνα αυτό αφού δεν μπορούσα να το κάνω σωματικά και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία έκανα αυτό που έλεγε η καρδιά μου».

Γιώργος Νταλάρας: «Η ζωή της μητέρας μου ήταν τραγωδία – Έστειλε το μεγάλο της παιδί στο ορφανοτροφείο»

Ο πετυχημένος ερμηνευτής αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της ζωής του, τα παιδικά του χρόνια και τις δυσκολίες που βίωσε η μητέρα του. «H μητέρα μου έζησε μια  άσχημη ζωή, ήταν ανάπηρη και με φώναζε κοντά της για να με μαλώσει, δεν μπορούσε να σηκωθεί. Η μητέρα μου μετά τον πόλεμο έπρεπε να αποχωριστεί ένα από τα δύο της παιδιά. Υπήρχαν ορφανοτροφεία με εκπαιδευτικό χαρακτήρα στο εξωτερικό κι εκεί έπρεπε να πάω εγώ», είπε αρχικά ο Γιώργος Νταλάρας.

Ενώ στη συνέχεια αποκαλύπτει πως ο αδελφός του ήταν το παιδί που οδηγήθηκε στο ορφανοτροφείο. «Ήμουν 8 ετών αλλά ο αδερφός μου πλησίαζε τα 10, κι έτσι η μητέρα μου έστειλε το μεγάλο παιδί της – από τότε η ζωή της μητέρας μου ήταν μια τραγωδία, άκουγε τραγούδια του Τσιτσάνη κι έκλαιγε. “Όταν έφυγε ο Χρήστος, έφυγε η ζωή μου. Τον έβλεπα κάθε δύο χρόνια μαζί με άλλα παιδιά που ερχόταν και για εμένα άλλαζε η ζωή και ο κόσμος».

Νταλάρας: «Δεν είναι τραγούδι το να γεμίζεις ελληνάδικα και να χτυπιέσαι σαν παλαβός, χ@@@ς και μεθυσμένος»

«Η σχέση μου με το τραγούδι είναι μία σχέση λατρείας, είναι ιερότητα. Αγαπώ πάρα πολύ τους καλούς τραγουδιστές, Αυτούς που έχουν καλή φωνή και τους έχει δώσει και θεός το χάρισμα να είναι και εμφανίσιμοι. Δεν φτάνει όμως αυτό, το τραγούδι έχει μία ιερότητα. Δεν μπορείς να εμφανίζεσαι με βάση το τραγούδι και μετά να πηγαίνεις να κάνεις κάτι φθηνό. Είναι φθηνό το άλλο», είπε αρχικά ο Γιώργος Νταλάρας.

«Δεν είναι αξιέπαινο το να μπουκάρεις στα λεφτά με κάθε τρόπο. Δεν είναι το μόνο πράγμα που αξίζει στη ζωή. Το τραγούδι δεν είναι να πηγαίνεις σε αραβικές βραδιές, να πηγαίνεις σε νησιά και να κάνεις εμφανίσεις. Το να γεμίσεις τέσσερα ελληνάδικα και να χτυπιέσαι σαν παλαβός, χ@@@@ς ή μεθυσμένος και να μην ξέρεις τι σου γίνεται. Δεν είναι αξιοθαύμαστο αυτό. Η Ελλάδα δεν είναι αυτό, ψάξ’ το αν θες να την βρεις», συμπλήρωσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Γιώργος Νταλάρας: Λύγισε μπροστά στην κάμερα – «Δεν αισθάνομαι διάσημος, μισώ την διασημότητα»

Ο Γιώργος Νταλάρας θυμάται πώς ξεκίνησε τη διαδρομή του από τα μεροκάματα στην οικοδομή και το μηχανουργείο αλλά και το πρόσωπο που τον βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα του. Στα τέλη της δεκαετίας του΄60, ο δημιουργός της σημερινής Minos – Emi, Μάκης Μάτσας του έκλεισε την πρώτη του ηχογράφηση, εκείνη που έγινε η αρχή μιας σπουδαίας πορείας η οποία αποτιμάται σήμερα σε 89 άλμπουμ και 18 εκατομμύρια πωλήσεων. «Δεν αισθάνομαι διάσημος. Μισώ την διασημότητα. δεν την θέλω. Ο διάσημος των καιρών μας είναι ένας άνθρωπος που θεοποιείται και ο κουτός το δέχεται αυτό λόγω της θεοποίησης και της μοντελοποίησης. Εμένα αν με ρωτήσεις «ποιος ήθελες να είσαι;» θα σου έλεγα ο «Γιώργος». Ο «Νταλάρας» μου είναι αδιάφορος. Πριν από 6 χρόνια έβλεπα κόσμο να φωνάζει, γιατί ένας 20χρόνος έσωσε ένα σκυλάκι. Λυπήθηκα που δεν ήμουν εγώ αυτός».

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας μιλά για το αποτύπωμα που άφησαν βαθιά μέσα του ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. «Ο ένας αγωνίστηκε για να μην πέσουν σχολεία και ο άλλος έδωσε την ζωή του για να μαζεύει πρόσφυγες». Την ίδια στιγμή εξηγεί  γιατί ένας καλλιτέχνης οφείλει να παίρνει θέση απέναντι στα κοινωνικά αιτήματα και σχολιάζει τη μουσική δημιουργία στην Ελλάδα σήμερα. Σε αυτή την εκ βαθέων εξομολόγηση ο ερμηνευτής μιλάει και για τη σχέση του με τη γυναίκα της ζωής του, την Άννα, χωρίς την οποία, λέει, θα ήταν ένας άλλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις