Μέτσολα Βουλή: «Η Ευρώπη δεν είναι τέλεια αλλά πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι ένα όχημα για θετικές αλλαγές στις ζωές μας"
«Η Ελλάδα θα είναι πάντα το σύμβολο της δημοκρατίας» τόνισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα η οποία απηύθυνε κεντρική ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Η ΕΕ ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών». Η κα Μέτσολα αναφέρθηκε στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη Ρωσία λέγοντας: «Πρώτα του στέρησαν τη δημοκρατία και μετά τη ζωή. Η Δημοκρατία χρειάζεται θάρρος και ο Ναβαλνι το γνώριζε αυτός όπως και κάθε Ουκρανός που μάχεται στο πεδίο. Το ξέρουμε αυτό όπως ξέρουμε και πως η Ελλάδα θα είναι πάντα η κοιτίδα της Δημοκρατίας». «Η Ελλάδα, μου είναι πάντα πολύ αγαπητή στην καρδιά μου, όχι μόνο επειδή οι πρόγονοί μου κατάγονται από εδώ, αλλά επειδή καταλαβαινόμαστε», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της η κα Μέτσολα. «Μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερο όταν λειτουργούμε μαζί», πρόσθεσε η κ. Μέτσολα και αναφέρθηκε στην περίοδο της πανδημίας.
Είμαστε «μια ήπειρος που είναι βασισμένη στην ειρήνη. Είναι μια υπόσχεση που δώσαμε σε μια γενιά που γνώρισε μόνο τον πόλεμο. Υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας, την ειρήνη, δεν διστάσαμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία όταν το χρειάστηκε και ακόμα και τώρα είμαστε δίπλα της», πρόσθεσε. «Είμαι ευγνώμων που προσφέρατε καταφύγιο στους Ουκρανούς πρόσφυγες», τόνισε. Αναφερόμενη στους στόχους της Ευρώπης, εξήγησε πως: «Σκοπός μας είναι να χτίσουμε πιο βιώσιμα πράγματα, να ακούσουμε τους αγρότες, να θεσπίσουμε νόμους που καταπολεμούν την φτώχεια την ανισότητα» και «να δείξουμε πως η Ευρώπη είναι ένα κοινό καλό».
«Η Ευρώπη δεν είναι τέλεια αλλά πρέπει να δείξουμε ότι είναι ένα όχημα για θετικές αλλαγές στις ζωές μας”
«Η Ευρώπη δεν είναι τέλεια αλλά πρέπει να δείξουμε ότι είναι ένα όχημα για θετικές αλλαγές στις ζωές μας”, είπε και εξήγησε πως μπορούμε να είμαστε περήφανοί για την ισότητα. «Να τονίζω το πόσο σημαντική είναι η θέσπιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο. Ξέρω πόσο δύσκολο ήταν. Η ισότητα χρειάζεται για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η βιωσιμότητα του οικονομικού μας μοντέλου είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει η μετάβαση να ενσωματώσει κάθε τομέα. Και να λειτουργήσει για όλους, για τους αγρότες της Ελλάδας, τις οικογένειες, τους νέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα πρέπει να χτίσουμε μια Ένωση ασφάλειας η οποία θα συμπληρώνει το ΝΑΤΟ και όχι να εξαρτάται από αυτό. Να ενισχύσουμε το κράτος δικαίου και να το υπερασπιστούμε. Γι’ αυτό οι ευρωβουλευτές πιέζουν την Κομισιόν να εξετάζει την κάθε χώρα και να κάνει συστάσεις σε κάθε χρόνο. Είναι ένα σχέδιο για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών», τόνισε ακόμα.