Γάμος μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα: Δημοσιεύθηκε η πρώτη αναγγελία

ΕΛΛΑΔΑ

Γάμος μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα: Δημοσιεύθηκε η πρώτη αναγγελία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δημοσιεύθηκε η αναγγελία, πού θα γίνει η τελετή

22.02.2024 | 06:55

Δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα η αναγγελία του πρώτου γάμου μεταξύ γυναικών στη χώρα μας. Πρόκειται για τον δεύτερο γάμο ομοφύλων που θα τελεστεί στην Ελλάδα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, καθώς ο πρώτος γάμος μεταξύ ανδρών έχει ήδη ανακοινωθεί, με αναγγελία σε εφημερίδα, και θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη. Τώρα, είναι γεγονός και ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών, καθώς στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύθηκε η σχετική αναγγελία, που δεν αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία για την τέλεση. Η αναγγελία γράφει ότι ο γάμος πρόκειται να γίνει στον Δήμο Αθηναίων, όπου κατοικούν οι δύο γυναίκες.

Πρόκειται για την ψυχοπαιδαγωγό Δανάη Δεληγεώργη και την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη, όπως αναφέρεται στην αναγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα. Η διεύθυνση πολιτικών γάμων του Δήμου Αθηναίων, πάντως, δεν έχει λάβει ακόμη το σχετικό αίτημα για τον γάμο των δύο γυναικών.

Δείτε την αναγγελία του γάμου:

Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι, είχε πει η Δανάη Δεληγεώργη σε τηλεοπτική εκπομπή

Τον περασμένο μήνα, η Δανάη Δεληγεώργη είχε εμφανιστεί στο κανάλι Kontra και είχε μιλήσει για τον γάμο ομοφύλων, ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και ως ειδικός, λόγω των σπουδών της. Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο πρωθυπουργός για το νομοσχέδιο, η Δανάη Δεληγεώργη είχε πει «άκουσα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πάρα πολλή χαρά», καθώς, «κάθε βήμα που είναι προς τα μπροστά είναι αποδεκτό, ενθαρρυντικό και ευχάριστο».

Περνώντας στο ζήτημα των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε επίπεδο πολιτείας, είχε πει ότι ένα βήμα προς τα εμπρός, «είτε είναι ένα χιλιοστό είτε ένα χιλιόμετρο, είναι αποδεκτό». «Πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος, άρα όταν συζητάμε για τον γάμο ΛΟΑΤΚΙ μιλάμε για γάμο ανθρώπων», είχε πει τότε η ψυχοπαιδαγωγός, «άρα υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα και οτιδήποτε διακρίνει τους ανθρώπους ως μη ανθρώπους είναι προβληματικό».

«Οι νόμοι βοηθούν, είναι ένα εξαιρετικό σπρώξιμο για να πάει μπροστά η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση» είχε επισημάνει, σημειώνοντας ότι σε κάθε χώρα που έχει θεσπιστεί το δικαίωμα του γάμου ομοφύλων έχει γίνει πρόοδος στην εκπαίδευση για τα ζητήματα αυτά. Καταλήγοντας, είχε δηλώσει: «Σε μια κοινωνία, για να προχωράμε μπροστά, χρειάζεται να συνειδητοποιούμε ότι τα μέλη που αποτελούν την κοινωνία είναι άνθρωποι και κανένας επιθετικός προσδιορισμός δεν στερεί την ιδιότητα του ανθρώπου. Από τη στιγμή που η βάση είναι ”είμαι άνθρωπος”, η ισότητα των δικαιωμάτων είναι για όλους ξεκάθαρη και η νομοθετική αυτή κίνηση προάγει την ισότητα».

Exit mobile version