Πώς να ζεστάνω τη μπριζόλα: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος

PLUS

Πώς να ζεστάνω τη μπριζόλα: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Έφη Παπούλια

Πώς να ζεστάνω τη μπριζόλα: Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να τη ζεστάνουμε και πώς θα την κρατήσουμε ζουμερή και γευστική;

26.02.2024 | 06:34

Η μπριζόλα  είναι από εκείνα τα τρόφιμα που χρειάζονται προσοχή. Κι αν είμαστε από τους τυχερούς που μας περίσσεψε μια μπριζόλα στο ψυγείο, τότε δεν θέλουμε με τίποτα να τη χαλάσουμε και να τη στεγνώσουμε ζεσταίνοντάς την απλώς στα μικροκύματα, ούτε να τη φάμε πάνω στον πάγκο. Αντιθέτως, είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που μια καλή πρώτη ύλη θέλει και την απαραίτητη φροντίδα, όχι μόνο κατά το αρχικό της ψήσιμο, όσο και στο φρεσκάρισμά της για να καταναλωθεί σωστά και την επόμενη ημέρα.

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να τη ζεστάνουμε και πώς θα την κρατήσουμε ζουμερή και γευστική;

Είναι δυνατόν άραγε να διατηρήσουμε αυτή την κρούστα του φρεσκοψημένου; Στο olivemagazine βρήκαμε αυτό ακριβώς που χρειάζεται μια καλοψημένη μπριζόλα: να τη βάλετε επάνω σε σχάρα που έχει τοποθετηθεί σε ταψί και να τα τοποθετήσετε μαζί σε φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το ψητό μας να φτάσει τους 43°C (το οποίο θα τσεκάρουμε με ένα ειδικό θερμόμετρο).

Τελικά ο πιο σωστός τρόπος να ξαναζεστάνεις μια μπριζόλα είναι αυτός που ενδείκνυται και για το αρχικό της ψήσιμο, δηλαδή επάνω σε σχάρα την οποία θα τοποθετήσουμε πάνω σε ταψί. Αρχικά θα ρυθμίσουμε τον φούρνο στους 120°C μέχρι το κρέας να φτάσει τους 43°C. Αυτό θα πάρει περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, το κρέας θα μεταφερθεί σε τηγάνι επάνω σε εστία για λίγα λεπτά, ώσπου να επανέλθει η κρούστα του. Μπορεί αυτή η μέθοδος να περιλαμβάνει δύο βήματα και να θέλει χρόνο και υπομονή, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση, από το να το βάζαμε απλώς στα μικροκύματα (γιατί έτσι θα στέγνωνε πολύ) ή να το ψήναμε σε δυνατό φούρνο (γιατί έτσι κινδυνεύει να καεί).

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χαλάνδρι: Νεκρός 55χρονος οδηγός μέσα στο ταξί του στην Εθνικής Αντιστάσεως 26.02.2024 | 06:34
Η Ελλάδα στο προσκήνιο των σπάνιων πρώτων υλών – Έτοιμη να εξάγει γάλλιο στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια 26.02.2024 | 06:34
Καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία για δύτες – Τρισδιάστατες απεικονίσεις ναυαγίων μέσα από την πλατφόρμα του ΑΠΘ 26.02.2024 | 06:34
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος τα τουριστικά ακίνητα της Πιερίας 26.02.2024 | 06:34
Αναβρασμός στην Ορμύλια Χαλκιδικής για το αιολικό πάρκο – Μαζική προσέλευση πολιτών στην ενημερωτική συνάντηση 26.02.2024 | 06:34
Καραϊωσηφίδης για αμυντική πολιτική Μητσοτάκη: «Ένας νέος αέρας, με 25 δισ. και το στοίχημα της ελληνικής τεχνογνωσίας» 26.02.2024 | 06:34
Σάλος στο Ηνωμένο Βασίλειο για διαφήμιση της KFC – Καταγγελίες για βεβήλωση βάφτισης και cult αναφορές 26.02.2024 | 06:34
Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει το Politico: «Σκουπίδι το δημοσίευμα» 26.02.2024 | 06:34
Exit mobile version