Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα: Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, σαν ιταλικού εστιατορίου
Μια νόστιμη μακαρονάδα είναι πάντα ένα τέλειο πιάτο. Τα ζυμαρικά είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές comfort food παγκοσμίως. Χάρη στην ευκολία στην προετοιμασία τους ένα πλούσιο πιάτο. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και μπορούμε να πειραματιστούμε κατά καιρούς με πλήθος από σάλτσες, γαρνιτούρες και υφές. Μπορεί οι συνταγές για σάλτσα να είναι πολλές, και η αλήθεια είναι πως κάθε νοικοκυριό έχει τη δική της παραλλαγή, εμείς όμως έχουμε την πιο εύκολη. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κρεμμύδι και σκόρδο, κόκκινη σάλτσα και τα μπαχαρικά σας.
Δείτε τη συνταγή για την εύκολη σάλτσα μακαρόνια
Υλικά
Περάστε αξέχαστες απόκριες στα ελληνικά νησιά
Ferryscanner
Κτηματολόγιο στo Ηράκλειο – Δώσε αξία στη γη σου
ktimatologio.gr
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανος
1 κ.γ κανέλα
2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
3 μικρά μπαχάρια
2 δάφνες
αλάτι/ πιπέρι (κατά προτίμηση)
ελαιόλαδο
Κεφαλοτύρι
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών μας. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας σε σκόνη. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τα μπαχάρια με τη δάφνη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να «δέσει» η σάλτσα. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και τρίβουμε λίγο κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε ζεστά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.