Η ταραμοσαλάτα είναι το ντιπ της Σαρακοστής, με πλούσια γεύση σε κάθε μπουκιά. Την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι μια λαχταριστή ταραμοσαλάτα ενώ και μετά από αυτή την ημέρα, μπορεί να καταναλωθεί εύκολα με το ψωμί ή και τη λαγάνα που έχει απομείνει. Η συνταγή για την ταραμοσαλάτα είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη, θα χρειαστούν μόνο 5 λεπτά για να την ετοιμάσετε ενώ αν θέλετε προσθέστε ψιλοκομμένο πιπέρι για έξτρα νοστιμιά.
170 γρ. ταραμά
μισό κρεμμύδι
100 ml χυμό από φρέσκο λεμόνι
120 ml ελαιόλαδο
3 φλ. μουσκεμένη ψίχα ψωμιού, καλά στραγγισμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι και όταν πια έχει κοπεί προσθέτουμε κουταλιά -κουταλιά τον ταραμά.
Χτυπάμε καθ΄ όλη τη διάρκεια μέχρι να γίνει μια πάστα και αφού έχουμε την απαραίτητη υφή προσθέτουμε τη μουσκεμένη και στραγγισμένη ψίχα, το λάδι και το λεμόνι.