Συνελήφθη 47χρονος για προμήθεια πλαστών εγγράφων σε οφειλέτες του “Τειρεσία”

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 47χρονος για προμήθεια πλαστών εγγράφων σε οφειλέτες του “Τειρεσία”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ο 47χρονος, προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψή του λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα απόκρυψης και άλλαζε διαρκώς κατοικία

24.03.2024 | 13:43

Άλλαζε τόπους κατοικίας με ρυθμό… πολυβόλου κι όταν οι αστυνομικοί που τον έψαχναν έφθαναν στη μία διεύθυνση, εκείνος βρισκόταν ήδη να κατοικεί σε άλλη! Εν τέλει, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Δάφνη, ένας 47χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η οποία έσβηνε από τη λίστα του «Τειρεσία» άτομα έναντι αμοιβής!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο προαναφερόμενος συνελήφθη, πρωινές ώρες, στη Δάφνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις, γιατί σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε πλαστογραφίες μετά χρήσεως τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. «Ειδικότερα», προσθέτουν οι αστυνομικοί του Αναζητήσεων, «ο ανωτέρω συλληφθείς, εντάχθηκε ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να διαγράφονται από το σύστημα «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ», πρόσωπα τα οποία είχαν καταχωρηθεί ως οφειλέτες». Ο 47χρονος, προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψή του λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα απόκρυψης και άλλαζε διαρκώς κατοικία. Ηδη οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η υπόθεση παίρνει τη δικαστική οδό.

Η αστυνομικός και η δικηγόρος

Στο παρελθόν, με μια παρόμοια υπόθεση «εξαφάνισης» ονομάτων οφειλετών από τις λίστες του «Τειρεσία», είχε ασχοληθεί μέχρι και ο Άρειος Πάγος, ο οποίος επικύρωσε, τελικά, τις ποινές κάθειρξης, που είχαν επιβάλει τα δικαστήρια στους αρνητικούς πρωταγωνιστές της παράνομης πράξης. Επρόκειτο για μία αστυνομικό και μία δικηγόρο, οι οποίες είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών, γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία, έναντι αμοιβής έσβηναν ονόματα από τις μαύρες λίστες του «Τειρεσίας”. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, που υπηρετούσε στον Πειραιά και η δικηγόρος των Αθηνών, έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ, περίπου επί δύο χρόνια, έσβησαν από την «μαύρη λίστα» του «Τειρεσία» τα ονόματα 13 ατόμων, τα οποία είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία.

Η αστυνομικός και η δικηγόρος καταδικάστηκαν η κάθε μια σε κάθειρξη 5 ετών, για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση. Η σύλληψη του σχεδίου, πάντα κατά τα ίδια στοιχεία, έγινε από την δικηγόρο, ενώ η αρχιφύλακας του Πειραιά, βεβαίωνε (θεωρούσε) το δήθεν γνήσιο των υπογραφών 13 ατόμων, που, όπως προαναφέρθηκε, είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία στον «Τειρεσία». Συνολικά οι δύο γυναίκες, κατηγορήθηκαν ότι έλαβαν από τον καθένα εκ των δέκα τριών, το ποσό των 3.000 ευρώ. Δηλαδή συνολικά εισέπραξαν το ποσό των 39.000 ευρώ. Κάποια από τα 13 αυτά άτομα, που… προσέφυγαν στις υπηρεσίες αστυνομικού και δικηγόρου, είχαν προβλήματα λόγω ανεξόφλητων συναλλαγματικών και επιταγών, ενώ σε βάρος άλλων είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμών.

Γινόταν η… εξόφληση

Έτσι, οι δύο γυναίκες «συνέτασσαν και πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις του νόμου 1599/1986, ότι τα ποσά που όφειλαν οι 13 είχαν εξοφληθεί». Το γνήσιο των υπογραφών θεωρούσε η αρχιφύλακας είτε με την πλαστογραφία της υπογραφής συναδέλφου της είτε με την δική της υπογραφή, θέτοντας πάνω στις δηλώσεις και τις σχετικές σφραγίδες της ΕΛΑΣ. Οι δέκα τρεις διαγράφηκαν προσωρινά, αλλά όταν η υπόθεση παρανομίας ήρθε στο φως… ξαναγράφτηκαν!

 

Exit mobile version