Εύκολο πιάτο με ζυμαρικά: Η εύκολη συνταγή για τις ημέρες της.. τεμπελιάς

PLUS

Εύκολο πιάτο με ζυμαρικά: Η εύκολη συνταγή για τις ημέρες της.. τεμπελιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εύκολο πιάτο με ζυμαρικά: Η εύκολη συνταγή με ζυμαρικά, που γίνεται σε λιγότερο από μισή ώρα

26.03.2024 | 07:00

Τα ζυμαρικά είναι ένα είδος τροφίμου που αρέσει πολύ στους περισσότερους, οπότε δεν θέλουμε πολύ για να πειστούμε να φτιάξουμε μια νόστιμη συνταγή με κρεμώδη σάλτσα. Το καλό είναι ότι η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει πολύ βαριά και παχυντικά υλικά, αφού περιλαμβάνει γάλα με λίγα λιπαρά, ελάχιστη κρέμα γάλακτος και πολύ μικρή ποσότητα βουτύρου. Γι’ αυτό θα την ετοιμάσουμε σε πολύ λίγο χρόνο και θα την απολαύσουμε χωρίς ενοχές. Τα δε φιογκάκια είναι ένας τύπος ζυμαρικού που προτιμάμε γιατί έτσι όπως είναι το σχήμα τους η σάλτσα μπαίνει στις πτυχές τους και αναμιγνύεται ωραία μαζί τους. Είναι ωραία ιδέα και για ένα γρήγορο comfort φαγητό για το βραδινό μας γεύμα, όταν δεν έχουμε κουράγιο και χρόνο για να μαγειρέψουμε απαιτητικές συνταγές.

Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά

1 φλιτζ. φαρφάλες ή φιογκάκια

1 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο

2 1/4 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

1 1/2 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. γλυκού λιωμένο σκόρδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα αποξηραμένο βασιλικό

1 πρέζα τριμμένες νιφάδες ροζ πιπεριού

3 κουτ. σούπας γάλα με 2% λιπαρά

2 κουτ. σούπας ζωμό κότας

1 κουτ. σούπας νερό

2 κουτ. σούπας τριμμένη Παρμεζάνα

1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

φυλλαράκια βασιλικού για το στόλισμα

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ, σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το σκόρδο και τα καρυκεύματα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, τον ζωμό και το νερό.

Βάζουμε το μείγμα να πάρει μια- δυο βράσεις, ανακατεύοντας σταδιακά και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 2 λεπτά, ώσπου να πήξει ελαφρώς και τότε το αποσύρουμε από το μάτι.

Έπειτα, ρίχνουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε σε πιάτα και στολίζουμε με μερικά φυλλαράκια βασιλικού.

Μια μερίδα μαγειρεμένου φαγητού ίση με 3/4 του φλιτζανιού αποδίδει στον οργανισμό μας 196 θερμίδες, 12 γρ. λιπαρά (εκ των οποίων τα 5 κορεσμένα) 19 mg χοληστερόλη, 252 νάτριο, 17 γρ. υδατάνθρακες και 6 γρ. πρωτεΐνη.

Exit mobile version