Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύπελλο Ελλάδος Βόλεϊ Ανδρών: Απόψε οι δύο ημιτελικοί, αύριο ο τελικός
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδος Βόλεϊ Ανδρών: Απόψε οι δύο ημιτελικοί, αύριο ο τελικός

Κύπελλο Ελλάδος Βόλεϊ Ανδρών: Στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η καρδιά του βόλεϊ χτυπάει απόψε στη Λάρισα, εκεί που θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί του Final Four για το κύπελλο Ελλάδος Ανδρών. Πρώτο χρονικά παιχνίδι στις 17:00 αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Μίλωνα. Το άλλο εισιτήριο για τον αυριανό τελικό, θα διεκδικήσουν στις 20:15 ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός – Μίλων (17:00)

Παναθηναϊκός και Μίλων θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικό του κυπέλλου. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχει ήδη προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, αλλά και του Λιγκ Καπ, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ. Το τριφύλλι θα προσπαθήσει απόψε να επιστρέψει σε τελικό κυπέλλου μετά από 14 χρόνια. Τελευταία φορά τα κατάφερε το 2010, όταν μάλιστα είχε κατακτήσειτον τίτλο.

Ο Μίλων από την πλευρά του, συμμετέχει για τρίτη φορά σε Final Four κυπέλλου και ψάχνει την πρώτη του παρουσία σε τελικό.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (20:15)

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν μακρά προϊστορία στο κύπελλο Ελλάδος, αφού την τελευταία 10ετια έχουν αναμετρηθεί σε επτά ημιτελικούς και δύο τελικούς. Πέρυσι, ήταν το ζευγάρι του τελικού, με τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται κυπελλούχος Ελλάδος για πέμπτη φορά στην ιστορία του. Ο Δικέφαλος κατακτάει τον τίτλο σταθερά από το 2018 και μετά (εξαίρεση η διετία 2020-21 λόγω Covid, που η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε).

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 16 τίτλους, αλλά τελευταίο το 2017.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις