Η Κυριακή, μας επιτρέπει να φτιάξουμε νηστίσιμα μπισκότα με μέλι και κανέλα που θα ξετρελάνουν και τους μικρούς μας φίλους.
Υλικά
320 γρ.μαργαρίνη
50 γρ. καλαμποκέλαιο
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
50 γρ. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
10 γρ (ή 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα)
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλεσμένα αμύγδαλα (για διακόσμηση)
3 κουταλιές της σούπας νερό (για το βούρτσισμα)
1 κουταλιά της σούπας μέλι (για το πινέλο)
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και το καλαμποκέλαιο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα. Ανακατέψτε τη σόδα με το νερό και προσθέστε στο μείγμα. Συμπληρώστε την κανέλα και σταδιακά το αλεύρι. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το μείγμα.
Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και ισιώστε την με τα χέρια σας. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να αποκτήσει πάχος 1 cm. Κόψτε μπισκότα χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας κουπ πατ. Αφαιρέστε την περιττή ζύμη και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα. Ανακατέψτε μέλι με νερό και αλείψτε τα μπισκότα με ένα πινέλο. Διακοσμήστε με αλεσμένα αμύγδαλα. Τέλος, ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200⁰C για 15 έως 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.
Αν θέλετε, πασπαλίστε με κομματάκια νηστίσιμης σοκολάτας.