Σάττι πατέρας: «Πήγαινα τα καλοκαίρια στο Σουδάν»
Η Μαρίνα Σάττι έχασε τον πατέρα της από σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο όμως δεν διευκρινίζεται, σε ηλικία 68 χρονών, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 2 Απριλίου. Η νεαρή τραγουδίστρια, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους στη ζωή της. Συνεπώς και σύμφωνα με την εκπομπή «Breakfast@Star», οι πρόβες για τον μουσικό διαγωνισμό διακόπτονται προσωρινά λόγω πένθους της τραγουδίστριας. Η Μαρίνα Σάττι ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις της σε τηλεοπτικές εκπομπές και η δισκογραφική εταιρεία της βρίσκεται στο πλευρό της, στηρίζοντάς την σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Επιπλέον, η τραγουδίστρια θα βρίσκεται στο Μάλμε της Σουηδίας όταν θα γίνει το 40ημερο μνημόσυνο για τον θάνατο του πατέρα της.
Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου του 1956 στο Σουδάν, ο πατέρας της Μαρίνας Σάττι ο οποίος ήταν αναισθησιολόγος, έφτασε στην Ελλάδα το 1972 και σπούδασε ιατρική. Υπήρξε Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού από το 1983 έως το 1989 και καθηγητής αναισθησιολογίας στην Εθνική Ιατρική Σχολή Αθήνας από το 1989 έως το 1995. Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας το 2024 με το τραγούδι «Ζάρι», σε παλαιότερη συνέντευξή της, είχε αναφερθεί στον αγαπημένο της πατέρα.
«Πήγαινα τα καλοκαίρια στο Σουδάν»
Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4», η τραγουδίστρια είχε πει «Η μαμά μου είχε μεγαλώσει στην Κρήτη, ο μπαμπάς μου είχε μεγαλώσει στο Σουδάν, ήρθε φοιτητής στην Αθήνα και έτσι γνωρίστηκαν. Υπάρχουν διαφορές όπως καταλαβαίνετε και ακόμα υπάρχουν. Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στη συνέχεια ήρθαμε και εμείς, τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου γι’ αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ λέω “ουάου, μαγκιά”. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου». Η Μαρίνα Σάττι, είχε συμπληρώσει τότε «Μεγαλώνοντας και κοιτάζοντας πρόσφατα φωτογραφίες, είδα κάποιες εικόνες που δικαιολογούν πολλά πράγματα στη συνέχεια της ζωής μου.
Όπως οι εικόνες από το Σουδάν, με την οικογένεια, με τις θείες, μία μίξη πολύ έντονη. Εγώ πήγαινα τα καλοκαίρια στο Σουδάν. Η οικογένεια εκεί με δέχτηκε ακόμα πιο θερμά από όσο δέχτηκαν εκείνον στην Ελλάδα. Η κουλτούρα του Σουδάν ήταν η κανονικότητά μου. Ας πούμε πως εκεί ερχόμαστε από μια χώρα που είμαστε κάπως πιο μπροστά σε κάποια πράγματα. Επίσης, ήταν η οικογένεια «του άντρα στο Σουδάν».