Για την γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής, μίλησε και ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ξεσπώντας για το πως ένας νέος άνθρωπος δολοφονήθηκε «από έναν αλήτη» μπροστά στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος. Μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο κ. Δημοσθένης Πάκος αναφερόμενος στο βράδυ της γυναικοκτονίας της Κυριακής, τόνισε πως αν ήταν εκείνος στη θέση των αστυνομικών, θεωρητικά θα κρατούσε στο τμήμα την Κυριακή και θα καλούσε ο ίδιος το 100, κάνοντας και άλλες παράλληλες ενέργειες. «Οι αστυνομικοί έχουν κάνει λάθη. Αυτό δεν δικαιολογεί να κανιβαλίζουμε εναντίον όλης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας νέος άνθρωπος, σκοτώθηκε από έναν αλήτη μπροστά στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος. Δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο δράστης ήταν έξω», τόνισε.
«Δεν έχω ακούσει πουθενά γι’ αυτόν, ούτε το όνομά του δεν υπάρχει στη δημοσιότητα. Το θέμα είναι λοιπόν, να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς περισσότερο από τον δράστη. Τις παθογένειες τις ξέρουμε, τις έχουμε καταγγείλει κι εμείς οι συνδικαλιστές. Οφείλουμε να τις καταγγέλλουμε συνέχεια, όχι όποτε μας βολεύει και εκ του αποτελέσματος», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Παράλληλα σχετικά με τον φρουρό, ο οποίος είναι προς απόταξη, καθώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών οριστικά από τον Άρειο Πάγο αλλά δεν έχει απομακρυνθεί, ο κ. Πάκος ανέφερε «τον διοικητή του ΑΤ τον ρωτήσαμε πόσους ανθρώπους είχε για να κάνουν αυτή τη δουλειά; Αν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος είχε 100 ανθρώπους ίσως να μην τον έβαζε σκοπό, να τον έβαζε να κολλάει χαρτόσημα για να μην είναι με τους πολίτες».
«Ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος κάτι πρέπει να τον κάνει. Διαβάζω για καρατομήσεις. Είναι πάρα πολύ ωραία λέξη. Ο διοικητής κρίθηκε ότι είχε 26 ανθρώπους και δεν ήταν καν στο σημείο την ώρα του περιστατικού και λέμε ότι καρατομήθηκε. Και το καλοκαίρι καρατομησαμε τους τροχονόμους για 200 Κροάτες που έκαναν βόλτα όλη την Ελλάδα και σκότωσαν έναν άνθρωπο. Οι τροχονόμοι έφταιγαν. Έχουμε χάσει λίγο το μέτρο. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στην κοινωνία», κατέληξε.