ΑνΩκύκλωση τροφίμων Δήμος Χαλανδρίου: Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑνΩκύκλωση τροφίμων Δήμος Χαλανδρίου: Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

ΑνΩκύκλωση τροφίμων Δήμος Χαλανδρίου: Η αξιοποίηση παραπροϊόντων τροφίμων και ποτών, για τη δημιουργία νέων προϊόντων ικανών για κατανάλωση.

26.04.2024 | 09:30

Την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ο Δήμος Χαλανδρίου προσκαλεί τους κατοίκους του, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πειραματικής εφαρμογής του Food Upcycling, ή  αλλιώς της ΑνΩκύκλωσης τροφών, όπως αυτό προέκυψε μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FoodRus και σε συνεργασία με επιχειρήσεις της πόλης. ΑνΩκύκλωση (Upcycling) ονομάζουμε την αξιοποίηση παραπροϊόντων τροφίμων και ποτών για τη δημιουργία νέων προϊόντων (τροφίμων και ποτών), ικανών για κατανάλωση, μια διαδικασία με  σημαντικά περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Τα παραπροϊόντα αντί να γίνουν απόβλητα αποκτούν επί της ουσίας «δεύτερη ζωή» και το περιβάλλον κερδίζει μια δεύτερη ευκαιρία, για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον εξοικονομώντας πόρους και χρήματα.

To πείραμα θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις «Ζυθοποιία Αναστασίου», «Bread Bc» και «Τhe Preppy Experience», ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Αποτροπής Απωλειών Τροφών και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου καθ.  Γεράσιμος Λυμπεράτος. Προϊόντα της διαδικασίας θα διατεθούν στους παρευρισκόμενους.

Exit mobile version