Τα μπισκότα είναι η γλυκιά «αμαρτία» στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Είτε σαν σνακ μέσα στην ημέρα, είτε σαν επιδόρπιο, τα μπισκότα είναι πάντα καλή επιλογή αν ψάχνετε κάποια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Στην προκειμένη περίπτωση, η ευκολία και η απόλαυση σίγουρα συναντιούνται σε μια συνταγή. Τα soft cookies είναι υγιεινά και θρεπτικά ενώ φτιάχνονται με ελάχιστα, απλά και μη επεξεργασμένα υλικά. Για τη συνταγή δεν θα χρειαστείτε ζάχαρη και μάλιστα θα τα έχετε έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά.
Υλικά
1 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1 φλ. αλεύρι βρώμης
λίγο αλάτι
1/2 φλ. φυστικοβούτυρο
1/2 φλ. πάστα χουρμά
1/3 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την πάστα χουρμά και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ, μέχρι γίνουν ζύμη. Πλάθουμε σε μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα soft cookies μας στους 180° για 10 λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα βγάζουμε από τον φούρνο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σοκολάτα. Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων και βουτάμε τα μπισκότα μας μέχρι τη μέση. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.