Ανήλικος νονός- βιασμός: Ύστερα από επτά χρόνια κατάφερε να κάνει την καταγγελία

ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικος νονός- βιασμός: Ύστερα από επτά χρόνια κατάφερε να κάνει την καταγγελία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ανήλικος νονός- βιασμός: Τον βίαζε επί τρία χρόνια με αφορμή τα μαθήματα μουσικής

02.05.2024 | 14:14

Μία ακόμη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου φτάνει στα γραφεία της Ασφάλειας, αυτή τη φορά στην Κρήτη, όπου ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του για βιασμό. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε ο καταγγέλλων, ο νονός του τον βίαζε από την ηλικία των 9 ετών έως τα 12, ενώ μόλις τώρα βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να τον καταγγείλει. Ο νεαρός ανέφερε στην καταγγελία του, η οποία κατατέθηκε στο Γραφείο Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης, πως ο 50χρονος νονός του έβρισκε αφορμή να τον πλησιάζει με μαθήματα μουσικής. Ο 18χρονος πίστευε για χρόνια, ακόμη και ως έφηβος, ότι εκείνος το είχε προκαλέσει και χρειάστηκε ψυχολογική στήριξη για να φανεί σήμερα δυνατός.

Ύστερα από περίπου 7 χρόνια που είχε σταματήσει να τον βιάζει βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να καταγγείλει τον 50χρονο άνδρα. Η αστυνομία εδώ και καιρό ερευνούσε την καταγγελία και προσπαθούσε να στοιχειοθετήσει την υπόθεση μέχρι που το βράδυ της Τετάρτη (01.05.2024) προχώρησε ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια, στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη. Οι γονείς του 18χρονου βρίσκονται σε σοκ καθώς ο 50χρονος ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Καταγγελία για κακομεταχείριση γυναίκας – θύμα βιασμού από αστυνομικούς

Στη δημοσίευση ενός σοκαριστικού περιστατικού απάνθρωπης και κακοποιητικής συμπεριφοράς αστυνομικών σε θύμα βιασμού, προχώρησε το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Σύμφωνα με την καταγγελία, στο νοσοκομείο απευθύνθηκε μία γυναίκα η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού, προκειμένου να ζητήσει τις πρώτες βοήθειες, καθώς αιμορραγούσε. Η γυναίκα ανέφερε στους γιατρούς και νοσηλευτές, πως είχε βιαστεί τρεις ημέρες πριν και αυτοί την συμβούλευσαν να επικοινωνήσει με την αστυνομία για να υποβάλλει σχετική καταγγελία. Στη συνέχεια, και σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζόμενων του νοσοκομείου, η γυναίκα υποχρεώθηκε να μεταβεί για πολύωρη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

Πέραν τούτου, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την γυναίκα πως θα την καλούσαν την επόμενη μέρα για να καταθέσει σε ψυχολόγο και αμέσως μετά πως θα την εξέταζε ιατροδικαστής. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία δεν έχει λάβει καμία κλήση ακόμα, ενώ η ίδια χρήζει ιατρικής περίθαλψης και παρακολούθησης. «Θεωρούμε αδιανόητο, επικίνδυνο και αντιεπιστημονικό το να προσέρχεται αναφέροντας αυτά τα συμπτώματα μετά τον βιασμό της και να απομακρύνεται από το νοσοκομείο μας και να παραπέμπεται σε κάποιο ΑΤ του λεκανοπεδίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το Σωματείο Εργαζομένων τονίζει πως «η διαδικασία αντιμετώπισης των θυμάτων κακοποίησης δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας» και στέκεται στη σκληρή υποστελέχωση του ΕΣΥ που «έχει τσακίσει τη δυνατότητα να υπάρχει επαρκές προσωπικό» στα δημόσια νοσοκομεία, κάνοντας αναφορά σε μαίες, νοσηλεύτριες, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχιάτρους.

Πηγή: newsit.gr , newsit.gr

Exit mobile version