Ευρωεκλογές 2024 Παπανδρέου: Άσκησε κριτική για την στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το άρθρο 16 - Τι είπε για την επιλογή Ζαγοράκη
Στις συνέπειες που θα έχει η μη επίτευξη της δεύτερης θέσης από το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status FM 107,7». «Αν βγούμε τρίτοι, έχουμε θέμα», σημείωσε με νόημα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ανοικτά σε ζήτημα ηγεσίας. «Δεν θα έχουμε θέμα ηγεσίας, θα πρέπει να γίνει ένας διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τι πήγε λάθος», είπε Ο Νίκος Παπανδρέου και άσκησε κριτική για την στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το άρθρο 16, τονίζοντας πως δεν δόθηκε καθαρό μήνυμα σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Ο ίδιος δήλωσε πως είναι υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 για τα ελληνικά πανεπιστήμια με την προϋπόθεση να έρθουν αξιόλογα ιδρύματα (Στο 29:00 της συνέντευξης). Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, ο Νίκος Παπανδρέου δήλωσε: «Ο πρόεδρος τον ήξερε και τον επέλεξε». Ο ίδιος πάντως τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές προτάσεις που δεν υπάρχουν από την άλλη πλευρά.
Το μείζων πρόβλημα για την πολιτική ζωή
«Σε εγρήγορση εδώ και καιρό» δηλώνει, επίσης, ο ευρωβουλευτής μιλώντας στον «Αθήνα 98,4». «Επισκέπτομαι τακτικά σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας και διοργανώνω συνέδρια για να ενημερώσω τους πολίτες σχετικά με όσα γίνονται στις Βρυξέλλες. Οι μηχανές αρχίζουν να δουλεύουν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης περιοδεύει στην Ελλάδα, με όλους τους υποψήφιους πλέον να ενεργοποιούμαστε». Ο Νίκος Παπανδρέου αναγνώρισε ως μείζον πρόβλημα για την πολιτική ζωή, αλλά και τους πολιτικούς, το διαρκώς συρρικνούμενο ενδιαφέρον των νέων, απέναντί τους.
«Πρόβλημα, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, αποτελεί η απουσία των νέων από τις συγκεντρώσεις και τις πολιτικές συζητήσεις. Ο κόσμος έχει αρχίσει να αποσύρεται από τις εκλογικές διαδικασίες τα τελευταία 10-15 χρόνια χρόνια, οπότε αναζητούμε τρόπο για να τους πείσουμε να αλλάξουν στάση. Εκεί στοχεύει το σύνθημα της ΕΕ που προτρέπει “Μην αφήσεις άλλους να αποφασίσουν για σένα”».
Για την επικοινωνία με τους ψηφοφόρους μέσα από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων
Κρίσιμο θέμα για τον ευρωβουλευτή είναι η επικοινωνία με τους ψηφοφόρους μέσα από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτικός που αγωνίζεται να μεταδώσει το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ διακριτά, μέσα από σοβαρές προτάσεις και συνέδρια, ενώ επισημαίνει το ενδιαφέρον του πάνω σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία χωρίς να έχουν κομματικό αποτύπωμα. Όπως ο παιδικός καρκίνος ή η μάστιγα του bullying στα σχολεία.
«Δεν μπορώ να κρίνω ποιος θα κερδίσει στα κοινωνικά δίκτυα. Προσπαθώ να επικοινωνήσω τα μηνύματά μας στον κόσμο με προτάσεις και συνέδρια που ασχολούνται με σημαντικά θέματα, χωρίς κομματικό χρώμα. Όπως ο παιδικός καρκίνος ή η μάστιγα του bullying στα σχολεία. Δεν είμαι σίγουρος αν θα κάνω βίντεο προεκλογικά στο Τικ Τοκ. Προσωπικά, επιδιώκω να κρατήσω το σοβαρό μέτωπο. Δεν πιστεύω ότι οι νέοι δεν ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά. Αποστρέφονται την παραδοσιακή μορφή της πολιτικής και δεν πιστεύουν ότι ψηφίζοντας θα βοηθηθούν. Εκεί έγκειται η δική μας ευθύνη προκειμένου να μας εμπιστευτούν ξανά».
Νίκος Παπανδρέου: Έχουμε εμπειρία στην Ευρώπη
Αφήνοντας αιχμές για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παπανδρέου εκτίμησε πως: «Για να έρθουν στην εξουσία, έπρεπε να διαλύσουν, να κατασπαράξουν το ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο όχημα της αλλαγής. Κάποιοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι στη Νέα Δημοκρατία, στον Καμμένο, κάποιοι ελάχιστοι ακόμα και στη Χρυσή Αυγή. Σήμερα βλέπουμε μια άνιση δημοκρατία με ένα μεγάλο κόμμα. Αυτό είναι δημιούργημα της έλλειψης του ΠΑΣΟΚ».
«Έχουμε εμπειρία στην Ευρώπη. Το ΠΑΣΟΚ έφερε τα μεσογειακά προγράμματα και έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ. Είμαστε λίγοι, αλλά καλοί. Ένας λόγος που ο κόσμος ψήφισε Μητσοτάκη είναι επειδή δεν ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, απορρίφθηκε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ευρωβουλή εμείς προωθήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είμαστε ένας μηχανισμός που προωθεί την πρόοδο, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».