Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, μια ανάσα από την Πανεπιστημιούπολη

ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, μια ανάσα από την Πανεπιστημιούπολη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

09.05.2024 | 08:16

Mια… ανάσα από την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, στου Ζωγράφου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, δύο Αλβανοί υπήκοοι για κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη, άνω των 87 κιλών κάνναβης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο διακινητές των ναρκωτικών, προχωρούσαν σε δρόμο του Ζωγράφου με τον έναν να φέρει μαζί του για λογαριασμό του δεύτερου 15 κιλά και 230 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή «σοκολάτας», συσκευασμένη σε 150 συσκευασίες, με σκοπό, λέει η Αστυνομία, την άμεση διακίνηση. Το γεγονός ότι εντοπίστηκαν πολύ κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, ότι έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και από το  ότι προέκυψε ότι είχαν  νοικιάσει  και διαμέρισμα, επίσης κοντά, ανοίγει νέο πεδίο έρευνας για την Αστυνομία.

Καλείται, δηλαδή, τώρα, να απαντήσει αν οι δύο Αλβανοί χρησιμοποιούσαν, όπως έχουν πράξει στο πρόσφατο παρελθόν άλλες ομάδες κακοποιών, τον χώρο της Πανεπιστημούπολης, λόγω του ασύλου, σε ορμητήριο των παράνομων συναλλαγών τους. Σημαντικά στοιχεία για αυτή την απάντηση αναμένεται να πάρει η Αστυνομία από την εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών τεσσάρων κινητών τηλεφώνων, που βρέθηκαν στην κατοχή τους και αναμένεται να προκύψουν οι διασυνδέσεις για προμηθευτές αλλά και για την «πελατεία».

Η δικογραφία

Οι δύο αλλοδαποί,  ηλικίας 38 και 25 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψη και την πρώτη κατάσχεση ναρκωτικών, ανέλαβε η Δίωξη, που προχώρησε μαζί με τους αστυνομικούς της Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων,  σε έρευνα στο διαμέρισμα των δύο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πάνω από 72 κιλά στην οικία

65 κιλά και 387 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 7 κιλά και 30 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Exit mobile version