Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη – Αζαρένκα 0 – 2: Αποκλείστηκε από το τουρνουά Ρώμης η Ελληνίδα τενίστρια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη – Αζαρένκα 0 – 2: Αποκλείστηκε από το τουρνουά Ρώμης η Ελληνίδα τενίστρια

Σάκκαρη - Αζαρένκα 0 - 2: Υπήρχε αστάθεια στα σερβίς

Μη θυμίζοντας την Μαρία Σάκκαρη των προηγούμενων ματς, η Ελληνίδα τενίστρια αποχαιρέτησε το τουρνουά της Ρώμης γνωρίζοντας την ήττα από την Βικτόρια Αζαρένκα με 4 – 6, 1 – 6, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του ιταλικού τουρνουά. Η 28χρονη αθλήτρια ήταν πολύ κακή στα service game της, καθώς δέχθηκε έξι breaks σε όλο το ματς κάνοντας μόλις δύο. Από τη μεριά της η Αζαρένκα ήταν πολύ καλή με τις μπάλες στα χέρια και με πολύ καλές επιστροφές έβαλε δύσκολα στην Ελληνίδα αθλήτρια, πετώντας την εκτός του Masters της Ιταλίας. Το εναρκτήριο σετ είχε πολλά breaks με την Αζαρένκα να ξεκινάει με δύο breaks και να προηγείται με 3 – 0 στο πρώτο σετ. Η Μαρία Σάκκαρη βρήκε άμεσα απάντηση στο σερί της Λευκορωσίδας και τρία σερί game έφερε τις ισορροπίες στο σετ.

Βέβαια, στο 7ο game η Ελληνίδα δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και έδωσε τη δυνατότητα στην Αζαρένκα να… σπάσει ξανά το σερβις της και στο αμέσως επόμενο game να πάρει προβάδισμα δύο games (5 – 3). Η Σάκκαρη προσπάθησε να βρει πάλι… απάντηση, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 5 – 4 και στη συνέχεια να δει την Αζαρένκα να κλείνει το σετ με 6 – 4. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο σετ η Μαρία Σάκκαρη ήταν πολύ ασταθής στα service games, καθώς η Βικτόρια Αζαρένκα στα πρώτα τέσσερα service game της Ελληνίδας βρήκε τουλάχιστον ένα break point.

Η αστάθεια στο σερβίς παρέμεινε

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά ούτε στο δεύτερο σετ για την Σάκκαρη, η οποία με το… καλησπέρα δέχθηκε break και βρέθηκε δύο games πίσω (2 – 0) μετά το hold της Αζαρένκα. Η Ελληνίδα κράτησε το σερβίς της στο τρίτο game (2 – 1), το οποίο ήταν και το μοναδικό για την Ελληνίδα μιας και η έμπειρη Λευκορωσίδα ανέβασε το ρυθμό της και με τέσσερα σερί games έκανε το 6 – 1 για να κλείσει το σετ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά. Στην οκτάδα η Βικτόρια Αζαρένκα θα αντιμετωπίσει την Ντανιέλ Κόλινς, η οποία νωρίτερα επικράτησε με σχετική ευκολία της Ιρίνα Μπέγκου με 6 – 0, 6 – 3.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις