Μαχητικό αεροπλάνο έπεσε: Πιλότος έχασε τη ζωή του στο Μπαγκλαντές

ΚΟΣΜΟΣ

Μαχητικό αεροπλάνο έπεσε: Πιλότος έχασε τη ζωή του στο Μπαγκλαντές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Μαχητικό αεροπλάνο έπεσε: Ο συγκυβερνήτης του Yakovlev Yak-130 νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

14.05.2024 | 09:58

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός 32χρονου πιλότου μαχητικού αεροσκάφους στο Μπαγκλαντές να επιχειρήσει μια φιγούρα αλά Top Gun, καθώς το Yakovlev Yak-130 συνετρίβη και ο ίδιος έχασε τη ζωή του, παρά το γεγονός ότι πρόλαβε να εκτοξευτεί με το κάθισμά του από το πιλοτήριο.

Αν και η επίσημη εκδοχή για το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 9 Μαΐου ήταν ότι το μαχητικό συνετρίβη λόγω μηχανικής βλάβης, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έδειξε ότι ο Μοχάμεντ Ασίμ Τζαβάντα, όπως ήταν το όνομα του πιλότου, επιχείρησε να κάνει τρεις σβούρες σε χαμηλό ύψος.

Οι συγκυβερνήτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος

Αν και ο 32χρονος πιλότος κατάφερε αρχικά να σηκώσει το αεροπλάνο αφού αυτό είχε ακουμπήσει στον διάδρομο προσγείωσης, η φωτιά που προκλήθηκε υποχρέωσε τον ίδιο και τον συγκυβερνήτη του να εγκαταλείψουν το Yakovlev Yak-130. Οι δύο ιπτάμενοι ανασύρθηκαν ζωντανοί από το ποτάμι, στο οποίο έπεσαν μετά την εγκατάλειψη του μαχητικού αεροσκάφους, με τον Τζαβάντ, δυστυχώς, να καταλήγει στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε, ενώ ο συγκυβερνήτης του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Exit mobile version