Σιλιάνοφσκα “Μακεδονία”: Κόντρα Μπακογιάννη – Κασσελάκη στο απόηχο των προκλήσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιλιάνοφσκα “Μακεδονία”: Κόντρα Μπακογιάννη – Κασσελάκη στο απόηχο των προκλήσεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μπακογιάννη κατά Κασσελάκη: Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες

14.05.2024 | 11:22

Η πρόκληση της νέας προέδρου της Βορείας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας της έχει προκαλέσει θύελλα διεθνών αντιδράσεων, αλλά και διαμάχες σε πολιτικό επίπεδο στο εσωτερικό της χώρας. Στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα που παραβιάζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, Ντόρα Μπακογιάννη και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες με αφορμή και την πρόταση του κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη για την ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Μπακογιάννη κατά Κασσελάκη: Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξαπέλυσε «πυρά» κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε αποδείξει πως ξέρουμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα και πότε θα πούμε το μεγάλο ”όχι”. Και το είπαμε, όχι εντός της χώρας, εκτός της χώρας. Ο λαϊκισμός πουλάει, και είναι εύκολος όχι μόνο στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στον κόσμο. Θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και χρήσιμοι για τα εθνικά συμφέροντα».

«Άκουσα και την άλλη βαρύγδουπη δήλωση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος μας είπε να φέρουμε αύριο το πρωί τα τρία μνημόνια. Κασσελάκης και εξωτερική πολιτική έννοιες μέχρι στιγμής ασύμβατες. Εύχομαι να μάθει ”τι εστί υφαλοκρηπίς”, έχει ακόμα χρόνο», είπε με δηκτικό τρόπο.

«Ο κ. Γεραπετρίτης έχει πει ότι τα μνημόνια πρέπει να ψηφιστούν, αλλά αν το κάνουμε τώρα, θα δείξουμε περίπου ότι κάτι φοβόμαστε, δεύτερον ότι ετεροπροσδιοριζόμαστε και να μας κάνει τη χάρη ο κ. Κασσελάκης να κάνουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και όχι μια ετεροπροσδιορισμένη εξωτερική πολιτική. Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες», είπε.

ΣΥΡΙΖΑ: Το ποιοι είναι «ρεμπεσκέδες» το αποκάλυψε η ίδια

Λίγο αργότερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά σε υψηλούς τόνους στην κυρία Μπακογιάννη. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Το ποιοι είναι «ρεμπεσκέδες» και ποιοι όχι, το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, όταν παραδέχτηκε την πενταετή, σκόπιμη, κωλυσιεργία της κυβέρνησης και του κόμματος της σε ό,τι αφορά την κύρωση των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από ‘κει και πέρα, καλά θα κάνει να κρατήσει για την ίδια τις συμβουλές περί χρηστής εξωτερικής πολιτικής και να παροτρύνει το κόμμα της να ασκήσει την αναγκαία αυτοκριτική, ιδίως όταν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις τους έχουν εκθέσει στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τζέφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσεζ παντρεύτηκαν στο νησί Σαν Τζόρτζιο Ματζιόρε της Βενετίας 14.05.2024 | 11:22
Οικονομάκου για Τσερέλα: «Θα έρθει στην Ελλάδα, εγώ δεν είναι εφικτό να πάω λόγω των παιδιών» 14.05.2024 | 11:22
Κατερίνα Καινούργιου: Ο πατέρας μου είχε τη μανία να γίνω δικηγόρος, δήλωσα κρυφά σχολή κι έγινε ο κακός χαμός στο σπίτι 14.05.2024 | 11:22
Μήνυμα ενότητας και ενίσχυσης των δεσμών με την Ομογένεια των ΗΠΑ μετέφερε ο Γιάννης Λοβέρδος 14.05.2024 | 11:22
Τέξας: Καταδίκη σοκ 206 ετών για την εν ψυχρώ δολοφονία φοιτητή έξω από μπαρ 14.05.2024 | 11:22
Ντέμης Νικολαΐδης για Άννα Βίσση: Πρώτη φορά την είδα πριν από δυο χρόνια, δεν είναι ότι δεν μου επιτρεπόταν, απλά δεν πήγαινα 14.05.2024 | 11:22
Δήμος Βερύκιος: Βαρύ πένθος για τον δημοσιογράφο 14.05.2024 | 11:22
Πετούσε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι στον Βόλο μετά από καβγά με τη σύζυγό του που τον κατηγόρησε για ομόφυλη σχέση 14.05.2024 | 11:22
Exit mobile version