Ενδοοικογενειακή βία – Ηράκλειο: Σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο πρώην σύζυγος

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία – Ηράκλειο: Σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο πρώην σύζυγος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Η γυναίκα έχει κινητικά προβλήματα και η βία εις βάρος της είχε γίνει καθημερινότητα

15.05.2024 | 11:40

Μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας εξελίχθηκε σε κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε δικαστήριο του Ηρακλείου Κρήτης. Συγκεκριμένα, η σύλληψη του άνδρα 45 ετών είχε γίνει τυχαία από αστυνομικούς οι οποίοι εντόπισαν το ζευγάρι που τσακωνόταν κατά τη διάρκεια περιπολίας. Το περιπολικό κινούνταν στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, προκειμένου να επιληφθούν κάποιου συμβάντος όταν στη διαδρομή αντιλήφθηκαν τον άνδρα συνοδηγό να χτυπάει και να φωνάζει στην γυναίκα οδηγό, η οποία έδειχνε να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Στη συνέχεια προχώρησαν σε έλεγχο και σύλληψη του άνδρα για ξυλοδαρμό.

Στη συνέχεια η γυναίκα προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες από την καθημερινότητά της με τον κακοποιητικό σύζυγό της ο οποίος την απειλούσε και την έβριζε, ενώ πολύ συχνά ασκούσε βία πάνω της. Η ίδια ανέφερε πως έχασε την όρεξη για ζωή και πως ήταν φοβισμένη και είχε κλειστεί στον εαυτό της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ζητήσει βοήθεια. Σήμερα, όμως ζητά την παραδειγματική τιμωρία του άντρα. Η γυναίκα έχει επίσης και κινητικό πρόβλημα, κάτι το οποίο οδήγησε το Δικαστήριο να αποδώσει στον πρώην σύντροφό της την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ηράκλειο.

Δεν είχε πλέον δύναμη να ζητήσει βοήθεια

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2023 προφυλακίστηκε για την συστηματική κακομεταχείριση της 60χρονης συντρόφου του, την οποία φέρεται, με βάση τα καταγγελλόμενα, να είχε αποπειραθεί κατ’ επανάληψη να στραγγαλίσει. Μία ζωή σκέτη μαρτύριο με ξυλοδαρμούς, απειλές και εξευτελισμούς. Αυτή ήταν η αντιμετώπιση που είχε και όταν ζητούσε να διακόψουν την σχέση τους. Υποστηρίζεται ότι η γυναίκα είχε εξαντληθεί τόσο από την συστηματική ψυχολογική και σωματική κακοποίηση που δεν είχε τη δύναμη να ζητήσει βοήθεια. Το ζευγάρι βρισκόταν σε σχέση τα τελευταία επτά χρόνια αλλά τα επεισόδια βίας μεταξύ τους αυξάνονταν συνεχώς.

Ο πρώην σύντροφός της πάντως αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν την κακοποιούσε. Ο δικηγόρος του 45χρονου, ανέφερε ότι η μηνύτρια έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και πως αν και με τη συγκατάθεσή της θα πήγαινε να ανακαλέσει κάποια πράγματα τελικά δεν εμφανίστηκε. Η προφυλάκιση του κατηγορουμένου με το περιεχόμενο της δικογραφίας θα έπρεπε να σχετίζονται με ένα βαρύ ποινικό μητρώο που όμως δεν υπάρχει και η μόνη καταδίκη που έχει είναι για φορολογικές υποθέσεις. Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου διακόπηκε για τις 6 Ιουνίου.

Exit mobile version